Κρέτσος: Να παρέμβει ο εισαγγελέας για τις μετρήσεις ακροαματικότητας

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο Λευτέρης Κρέτσος σχετικά με τις καταγγελίες οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν αλλοιώσεις μετρήσεων ακροαματικότητας από συγκεκριμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, μέσω διαγωνισμών που υπόσχονται χρηματικά έπαθλα στους ακροατές.

«Εδώ και τρεις εβδομάδες τρέχει ένας διαγωνισμός υπό μορφή έρευνας: οι παραγωγοί καλούν σε τυχαίους αριθμούς σταθερών τηλεφώνων, κι εφόσον εκείνος που το σηκώσει πει ότι ακούει Sfera 102.2, κερδίζει ένα μερίδιο από 20.000 ευρώ ή διάφορα δώρα. Ο διαγωνισμός βρίσκεται σε ισχύ από τις 2 Μαΐου, τις τρεις τελευταίες εβδομάδες δηλαδή, τις συγκεκριμένες της ανόδου της ακροαματικότητας στις σχετικές μετρήσεις. Κάποιος ανάλογος διαγωνισμός έτρεξε πιο πριν (και τρέχει ακόμα) και στον Hit 88.9, με τα χρήματα εκεί να ήταν, είναι ακόμα περισσότερα, 30.000 ευρώ. Και αυτός παρουσίασε αύξηση στις μετρήσεις, ίσως όχι τόσο εκρηκτική όσο ο Sfera 102.2».

Ο κ. Κρέτσος που μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7, χαρακτήρισε «νόθευση του ανταγωνισμού τις συγκεκριμένες ενέργειες» και είπε με νόημα πως «αν υπάρχουν καταγγελίες ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του» δείχνοντας προς τις εισαγγελικές αρχές.

Ο κ. Κρέτσος, προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού, τόσο για την καθιέρωση ενός αξιόπιστου συστήματος μέτρησης της ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών και της τηλεθέασης όσο και για την εισαγωγή barcode για την κυκλοφορία των εφημερίδων.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ