Αυτά τα 7 λάθη θα καταστρέψουν το smartphone σας σε χρόνο ρεκόρ – θα εκπλαγείτε με το Νο. 5!

Για τους περισσότερους, η καθημερινή φόρτιση του smartphone τους έχει καταντήσει ρουτίνα. Υπάρχουν όμως μερικά λάθη που κάνουμε κατά τη φόρτιση του τηλεφώνου, τα οποία θα μπορούσαν να το βλάψουν.

Δείτε παρακάτω τα πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε, αν θέλετε να κρατήσετε το smartphone σας σε καλή κατάσταση…

1. Μην χρησιμοποιείτε φτηνούς φορτιστές από κατασκευαστές χωρίς όνομα

Οι γενικοί φορτιστές είναι φθηνότεροι, αλλά υπάρχει ένας λόγος γι” αυτό. Συχνά, δεν διαθέτουν κύκλωμα φόρτισης που κλείνει το φορτιστή όταν η στάθμη της μπαταρίας φτάνει στο 100%. Η συνεχής υπερφόρτιση, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο τηλέφωνο.

Αυτά τα 7 λάθη θα καταστρέψουν το smartphone σας σε χρόνο ρεκόρ – θα εκπλαγείτε με το Νο. 5! - Εικόνα0

2. Οι συσκευές γρήγορης φόρτισης δεν είναι πάντα καλή ιδέα

Όταν χρησιμοποιείτε μια συσκευή γρήγορης φόρτισης, όπως είναι μια τράπεζα ισχύος, η μπαταρία εκτίθεται σε υψηλότερη τάση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση που μπορεί να καταστρέψει την μπαταρία και το τηλέφωνο σας.

Αυτά τα 7 λάθη θα καταστρέψουν το smartphone σας σε χρόνο ρεκόρ – θα εκπλαγείτε με το Νο. 5! - Εικόνα1

3. Μην αφήνετε το τηλέφωνο σας συνδεδεμένο στο φορτιστή κατά τη διάρκεια της νύχτας

Οι περισσότεροι φορτιστές που έρχονται με τα τελευταία smartphones, έχουν ενσωματωμένα κυκλώματα που διακόπτουν το ρεύμα όταν η μπαταρία είναι γεμάτη. Αλλά αν δεν είστε σίγουροι αν ο φορτιστής σας διαθέτει αυτή τη λειτουργία, μην το αφήνετε να φορτίζεται όλη τη νύχτα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερφόρτιση που θα καταστρέψει την μπαταρία.

Αυτά τα 7 λάθη θα καταστρέψουν το smartphone σας σε χρόνο ρεκόρ – θα εκπλαγείτε με το Νο. 5! - Εικόνα2

4. Αποφύγετε τις εφαρμογές μπαταρίας

Υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές που βοηθούν στο να παρακολουθείτε την απόδοση της μπαταρίας σας. Αυτές μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες, αλλά εάν δεν παρέχονται ή δεν συνιστώνται από τον κατασκευαστή του smartphone, ίσως είναι καλύτερο να τις αποφεύγετε. Πολλές από αυτές τείνουν να βάζουν τεράστια πίεση στη μπαταρία σας και κάποιες φορτώνουν ακόμα και ανεπιθύμητη διαφήμιση στο τηλέφωνο σας.

Αυτά τα 7 λάθη θα καταστρέψουν το smartphone σας σε χρόνο ρεκόρ – θα εκπλαγείτε με το Νο. 5! - Εικόνα3

5. Αποφύγετε τη σταθερή φόρτιση

Πάντα, να αφήνετε την στάθμη της μπαταρίας σας να πέφτει περίπου στο 20% πριν την φορτίσετε. Όταν μια μπαταρία φορτίζεται συνεχώς πριν είναι πραγματικά απαραίτητο, μπορεί να μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της. Αλλά επίσης, δεν πρέπει και να το πηγαίνετε στο άλλο άκρο – αφήνοντας το επίπεδο της μπαταρίας σας να πέφτει στο 0%. Ούτε και αυτό δεν είναι καλό.

Αυτά τα 7 λάθη θα καταστρέψουν το smartphone σας σε χρόνο ρεκόρ – θα εκπλαγείτε με το Νο. 5! - Εικόνα4

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ