Τα παγωτά των παιδικών μας χρόνων

Αναμνήσεις

Στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ, του Ευρωμπάσκετ, των βιντεοταινιών και του ενδεικτικού στο Δημοτικό μετρούσες με περηφάνια τα μπάνια και τα παγωτά.

Εκείνα τα ατελείωτα καλοκαίρια όπου σηματοδοτούσαν την ολοκλήρωση της σχολικής σεζόν μέχρι την επόμενη το παγωτό βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη. Η αρχή όμως στην… καταμέτρηση άρχιζε πολύ νωρίτερα. 

Εάν έχεις περάσει τα 35 θα καταλάβεις. Υπήρχαν μέρες που έτρωγες ακόμη και τέσσερα ή πέντε από τα αγαπημένα σου παγωτά.

Τα ψυγεία της ΔΕΛΤΑ, της ΕΒΓΑ, της ΑΓΝΟ, της ΑΣΤΥ και μετέπειτα της Algida έκρυβαν μικρά διαμάντια. Λιχουδιές που σου έφτιαχναν την μέρα. Γευστικές απολαύσεις που σε ξελίγωναν και ήθελες κι άλλο!

Τα παγωτά των παιδικών μας χρόνων - Εικόνα 2

Τα καλύτερα παγωτά τότε κυκλοφόρησαν! Μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Στην εποχή που τα ψυγεία δεν είχαν καν συρόμενα τζάμια, αλλά λαστιχένια καπάκια και μόνιμες ουρές από πιτσιρικάδες που χαλούσαν το υστέρημα τους σε πυραύλους «Νοκ Άουτ» και κυπελλάκια Τρινιτά της ΕΒΓΑ!

Η χρονοκάψουλα του G-Weekend σε γυρίζει πίσω στην εποχή του Number One, του Σοκ, του Τόνγκο, του Lucky Cup, του Marengata, του Μανχάταν και του Ice Burger θυμίζοντας σου τα παγωτά που λείπουν από την σημερινή εποχή!

Κυπελλάκια

Lucky Cup

Φτωχό το περιεχόμενο του και ασφαλώς όχι κάτι το ιδιαίτερο. Σίγουρα έχεις φάει ανώτερα παγωτά, αλλά με κανένα δεν ένιωσες το αίσθημα της έκπληξης που σου προκαλούσε με το δωράκι που έβρισκες αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο της βάσης. Υπήρχε περίπτωση να μην φας ούτε κουταλιά. Ποιον ένοιαζε άλλωστε;

Καραμπόλα

Το ίδιο ακριβώς κόνσεπτ με το παραπάνω μόνο που κυκλοφορούσε από το αντίπαλο δέος της ΔΕΛΤΑ, την ΕΒΓΑ.

Άφρικα

Λιγότερο γνωστό. Επίσης έκρυβε δωράκι. Παραγωγή της ΑΓΝΟ.

Τα παγωτά των παιδικών μας χρόνων - Εικόνα 3

Μανχάταν

Κύριο χαρακτηριστικό του η σοκολάτα και η κόκκοι επίσης από σοκολάτα που περιείχε. Ψηλά στις προτιμήσεις της εποχής.

Τα παγωτά των παιδικών μας χρόνων - Εικόνα 4

Σικάγο

Διαχρονικό παγωτό της ΕΒΓΑ με τον Αθηνόδωρο Προύσαλη να αναφωνεί στην cult διαφήμιση στα μέσα της δεκαετίας του ’80: «Πω πω…Σικάγο γίναμεεε».

Τα παγωτά των παιδικών μας χρόνων - Εικόνα 5

Μαρενγκάτα

Βανίλια με σιρόπι σοκολάτας και βύσσινο, αφράτη μαρέγκα και ολόκληρο κεράσι. H διαφήμιση της Μαρενγκάτα έγραψε ιστορία με τον Τίμο Περλεγκα να υποδύεται τον μαφιόζο!

Σουλτάνα

Το καλύτερο ίσως κυπελλάκι στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κυκλοφόρησε από την Algida και είναι κρίμα που δεν έχει λάβει το feed back που του αρμόζει. Ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Μαύρο πλαστικό μπολ με σοκολάτα σε αφθονία και έξτρα σιρόπι σοκολάτας. Highlight αποτελούσε η κρυσταλλωμένη σοκολάτα που είχε ως εσωτερική επικάλυψη προσφέροντας μοναδική γευστική ηδονή! Σοκολάτα λέμε…

Τα παγωτά των παιδικών μας χρόνων - Εικόνα 6

Καϊμάκι

Κλασικό με σιρόπι βύσσινο παραγωγής ΕΒΓΑ. Σίγουρα ένα δεν έφτανε.

Τα παγωτά των παιδικών μας χρόνων - Εικόνα 7

Cherry Dream

Από την Δέλτα με κρέμα και κεράσι!

Coppa Rica

Το παγωτό που κόλαζε ακόμα και καλόγριες όπως βλέπαμε στην διαφήμιση. Παραγωγή Algida στα πρότυπα του Cherry Dream.

Τα παγωτά των παιδικών μας χρόνων - Εικόνα 8

Τρινιτά

Για πολλούς το κορυφαίο παγωτό όλων των εποχών. Αφαιρούσες το χάρτινο καπάκι και αφού «έσπαγες» την σοκολάτα με τους ξηρούς καρπούς που δέσποζε στο κέντρο, απολάμβανες τις τρεις γεύσεις του. Βανίλια, κακάο, φουντούκι. Το συγκεκριμένο κυπελλάκι έπειτα από ψηφοφορία της ΕΒΓΑ το 2013 αναδείχθηκε ως το πιο δημοφιλές και επέστρεψε στα ψυγεία της. Ο λαός μίλησε!

Τα παγωτά των παιδικών μας χρόνων - Εικόνα 9

Γκλάμουρ

Από την Δέλτα σε αρκετά «προχώ» συσκευασία με γεύση τιραμισού και όχι μόνο!

Καραμελέ

Από τα πλέον περιζήτητα παγωτά με μεγάλη ποσότητα κρέμας σε νορμάλ τιμή. Βαθύ αλλά στενό κυπελλάκι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να λερώνεις το καινούριο σου T-shirt.

Τα παγωτά των παιδικών μας χρόνων - Εικόνα 10

Ρόκετ

Η απάντηση της ΕΒΓΑ στο παραπάνω.

 

Ξυλάκια

Τα παγωτά των παιδικών μας χρόνων - Εικόνα 11

Τόνγκο

Τόνγκο παγωτό μπανάνα που έλεγε και η διαφήμιση. Προσιτή οικονομικά επιλογή αλλά απόλυτα value! Θανατηφόρος συνδυασμός σοκολάτας και γεύσης μπανάνα!

Τα παγωτά των παιδικών μας χρόνων - Εικόνα 12

Τρελή Πατούσα

Από την ΕΒΓΑ. Σε σχήμα που παρέπεμπε σε πατούσα με γεύση φράουλα και σοκολάτα! Γινόταν ανάρπαστο.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ