7 μύθοι για την ακμή και πως να προστατεύετε το δέρμα σας από βλάβες που προκαλεί

Η ακμή χαλάει όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και τη διάθεση. Η θεραπεία της ακμής συνδέεται στενά με πολλούς μύθους που δεν θα βοηθήσουν να νικήσουμε αυτό το πρόβλημα … και ίσως ακόμη και να χειροτερεύσουν τα πράγματα.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τους πιο διαδεδομένους μύθους και μοιραζόμαστε μαζί σας μερικά μυστικά για το πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας από βλάβες και να απαλλαγείτε από την ακμή όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

7. Τα πρότυπα κατανάλωσης δεν επηρεάζουν την εξάπλωση της ακμής.

7 μύθοι για την ακμή που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε +++++++++++ - Εικόνα 2

Υπάρχει μια παλιά έρευνα που ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ διατροφής και ακμής, αλλά η σύγχρονη επιστήμη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.

Η ζάχαρη διεγείρει την παραγωγή ινσουλίνης και η υπερβολική κατανάλωση της μπορεί να προκαλέσει ακμή. Αποφύγετε προϊόντα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως λευκό ψωμί, σόδα, σοκολάτα και μπύρα.

Η ακμή μπορεί επίσης να εμφανιστεί λόγω των ορμονών που περιέχονται στο γάλα, οι οποίες αυξάνουν την παραγωγή σμήγματος. Η υπερβολική κατανάλωση απορροφά πόρους και προκαλεί ακμή.

Τρώτε προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το δέρμα σας καθαρό:

Τα προϊόντα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως το ψωμί ολικής αλέσεως, τα καρύδια, το κουνουπίδι και τα αγγούρια, θα βοηθήσουν στη μείωση της εξάπλωσης της ακμής. Ο ψευδάργυρος περιέχεται σε αυγά, κρέας, μανιτάρια και θαλασσινά και μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση του δέρματος. Η βιταμίνη Α διευκολύνει την επούλωση της ακμής. Αυτός είναι ένας λόγος για να συμπεριλάβετε τα καρότα, το λάχανο και το σπανάκι στη διατροφή σας.

6. Το κάπνισμα διευκολύνει την εξάπλωση της ακμής.

7 μύθοι για την ακμή που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε +++++++++++ - Εικόνα 3

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το κάπνισμα προκαλεί ακμή. Αναμφισβήτητα, η χρήση καπνού είναι κακή συνήθεια, αλλά δεν προκαλεί ακμή.

Το κάπνισμα επιδεινώνει την αναγέννηση του δέρματος και η ακμή θεραπεύεται πιο αργά.

Αν σταματήσετε το κάπνισμα, θα δείτε ότι φαίνεστε καλύτερα: η ροή οξυγόνου στο δέρμα θα αυξηθεί και η διαδικασία αποκατάστασης θα γίνει ταχύτερη.

5. Τα διακοσμητικά καλλυντικά προκαλούν ακμή.

7 μύθοι για την ακμή που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε +++++++++++ - Εικόνα 4

Δεν είναι όλα τα καλλυντικά κακά για το δέρμα. Χρησιμοποιήστε προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως μη ομοιογενή καθώς παράγονται ειδικά για το προβληματικό δέρμα. Αποφύγετε τα καλλυντικά που περιέχουν αλκοόλες και έλαια. Οι αλκοόλες στεγνώνουν το δέρμα και προκαλούν ερεθισμό του δέρματος, γεγονός που με τη σειρά του προκαλεί την εξάπλωση της ακμής. Τα έλαια κάνουν το δέρμα λιπαρό και φράζουν τους πόρους.

Θυμηθείτε ότι τα καλλυντικά πρέπει να περιέχουν:

αλοή, ρετινόλες, πεπτίδιο 10.

Αυτά τα συστατικά βελτιώνουν την επούλωση της ακμής καθώς διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου.

4. Το μαύρισμα βοηθά να απαλλαγούμε από την ακμή.

7 μύθοι για την ακμή που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε +++++++++++ - Εικόνα 5

Οι ακτίνες UV διεγείρουν το έργο των σμηγματογόνων αδένων, προκαλώντας την εμφάνιση νέας ακμής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το μαύρισμα απαγορεύεται αν έχετε ακμή. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό για το προβληματικό δέρμα – θα προστατεύσει το δέρμα από τις ηλιακές ακτίνες και την εξάπλωση της ακμής.

3. Το άγχος προκαλεί ακμή.

7 μύθοι για την ακμή που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε +++++++++++ - Εικόνα 6

Τα νέα σπυράκια δεν είναι αποτέλεσμα στρες. Αλλά εάν έχετε ήδη ακμή, το άγχος μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση: η πληγή και η μετά την ακμή επούλωση επιβραδύνεται.

2. Αν πλένετε το πρόσωπο σας πιο συχνά, η ακμή θα φύγει.

7 μύθοι για την ακμή που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε +++++++++++ - Εικόνα 7

Η ακμή, καθώς και τα σπυράκια, προκαλούνται από την απόφραξη των πόρων με μια περίσσεια σμήγματος. Γι ‘αυτό μπορείτε να πλύνετε το πρόσωπο σας όσες φορές θέλετε, αλλά η ακμή δεν θα μειωθεί. Το σχολαστικό πλύσιμο προσώπου θα προκαλέσει περαιτέρω ερεθισμό: τα σφουγγάρια και οι βούρτσες προσώπου τραυματίζουν το δέρμα και δεν το καθαρίζουν. Είναι επίσης ένας λόγος να μην σκουπίσετε το πρόσωπο σας με μια πετσέτα. Αφήστε το πρόσωπο σας να στεγνώσει ταμπονάροντας το με μια πετσέτα ή μια χαρτοπετσέτα.

Τα σαπούνια και τα καθαριστικά που περιέχουν σουλφίδιο (SLS, SLES) στεγνώνουν το δέρμα.

1. Η Οδοντόπαστα βοηθά να απαλλαγούμε από την ακμή.

7 μύθοι για την ακμή που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε +++++++++++ - Εικόνα 8

Η οδοντόκρεμα περιέχει μαγειρική σόδα, αιθέρια έλαια, υπεροξείδιο του υδρογόνου, μενθόλη και τρικλοσάν, τα οποία σίγουρα μπορούν να ξηράνουν την ακμή, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσουν ερεθισμούς και εξανθήματα.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια θεραπεία με βάση το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, η οποία αναπτύσσεται για να θεραπεύσει την ακμή.

Bonus

7 μύθοι για την ακμή που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε +++++++++++ - Εικόνα 9

Όλοι γνωρίζουν ότι είναι κακό να σπας τα σπυράκια. Μέσα σε ένα σπυράκι υπάρχει ένα κοκτέιλ από νεκρά κύτταρα του δέρματος, λευκά αιμοσφαίρια, βακτήρια και ένα ελαιούχο υλικό που ονομάζεται σμήγμα. Τα βακτήρια από τα δάχτυλα σας μπορούν μόνο να επιδεινώσουν την υπάρχουσα φλεγμονή. Εάν πρέπει να καθαρίσετε το δέρμα σας και δεν έχετε χρόνο να επισκεφτείτε ένα σαλόνι ομορφιάς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντικό νήμα και να “ξύσετε” όλα τα σπυράκια. Οι πόροι θα χαλαρώσουν. Μην ξεχάσετε να απολυμάνετε το δέρμα σας με αντισηπτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ