12 Ρόλοι σε διάσημες ταινίες που δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι προορίζονταν για άλλον ηθοποιό

Οι σκηνοθέτες κινηματογράφου του Χόλιγουντ αρέσκονται στο να λένε ιστορίες σχετικά με το πόσοι ηθοποιοί επιθυμούσαν ένα ρόλο στις ταινίες τους, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Μερικές φορές πολλοί ηθοποιοί αρνούνται να παίξουν σε κάποιες ταινίες και κάποιος άλλος αποδέχεται την προσφορά.

Εμείς βρήκαμε τα πιο ενδιαφέροντα και ελαχίστως γνωστά στοιχεία για τους αγαπημένους μας χαρακτήρες.

12. John McClane (Die Hard)

Αυτοί οι 12 ρόλοι δεν πήγαν στην πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη, και τώρα δεν μπορούμε να τους φανταστούμε με κανέναν άλλο ηθοποιό - Εικόνα 2

Λέγεται ότι ο Arnold Schwarzenegger ήταν ο πρώτος που κλήθηκε για να παίξει τον αστυνομικό McClane, και αυτή η ταινία υποτίθεται ότι θα ήταν η συνέχεια της κινηματογραφικής ταινίας Commando του 1985. Αλλά ο Iron Arnie απέρριψε αυτή την προσφορά για ηθικούς λόγους: οι κύριοι «κακοί» χαρακτήρες ήταν τρομοκράτες με γερμανική προφορά και ο Arnie είχε την ίδια προφορά επίσης.

Ο Sylvester Stallone, ο Harrison Ford και ο Don Johnson ήταν οι άλλοι υποψήφιοι. Όμως, ο Bruce Willis, ένας ηθοποιός που ήταν γνωστός εκείνη τη στιγμή μόνο για τους κωμικούς του ρόλους, πήρε το ρόλο.

11. Tony Stark (Iron Man)

Αυτοί οι 12 ρόλοι δεν πήγαν στην πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη, και τώρα δεν μπορούμε να τους φανταστούμε με κανέναν άλλο ηθοποιό - Εικόνα 3

Δεν μπορούμε να φανταστούμε οποιονδήποτε άλλο ηθοποιό να παίζει τον Tony Stark – ο Robert Downey Jr. κατάφερε να τον κάνει θρύλο.

Αλλά η ιστορία της ταινίας ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, όταν τα Universal Studios αγόρασαν τα δικαιώματα δημιουργίας μιας ταινίας. Τότε, το 1997, ο Nicolas Cage ενδιαφέρθηκε για αυτό το ρόλο, και ακόμη και ο Tom Cruise εξέφρασε την προθυμία του να παίξει τον Tony, και να κάνει και την παραγωγή της ταινίας.

Αλλά δεν προχώρησε τίποτα από αυτά. Η πλοκή είχε αλλάξει αρκετές φορές πριν ξεκινήσει η κινηματογράφηση το 2006, όταν και οι δύο υποψήφιοι είχαν ήδη χάσει το ενδιαφέρον τους.

10. Neo (The Matrix)

Αυτοί οι 12 ρόλοι δεν πήγαν στην πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη, και τώρα δεν μπορούμε να τους φανταστούμε με κανέναν άλλο ηθοποιό - Εικόνα 4

Οι δημιουργοί ήθελαν αρχικά τον Will Smith να πρωταγωνιστήσει σε αυτή τη θρυλική ταινία, επειδή ήταν γνωστός από την ταινία Men in Black, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας και ούτω καθεξής. Αλλά ο ηθοποιός δεν είχε χρόνο. Είπε επίσης ότι δεν ήταν αρκετά ώριμος για αυτό το ρόλο. Ο Ewan McGregor, ο Leonardo DiCaprio και ο Tom Cruise ήταν επίσης υποψήφιοι.

9. Jack Dawson (Titanic)

Αυτοί οι 12 ρόλοι δεν πήγαν στην πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη, και τώρα δεν μπορούμε να τους φανταστούμε με κανέναν άλλο ηθοποιό - Εικόνα 5

Ο σκηνοθέτης του Τιτανικού, James Cameron, σκέφτηκε τον Matthew McConaughey για την ταινία του. Αλλά ο ηθοποιός δεν εντυπωσιάστηκε με την πλοκή και αρνήθηκε. Ο Κάμερον έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στον McConaughey, αλλά ο ηθοποιός δεν απάντησε ούτε καν στην κλήση. Έτσι, ο δεύτερος υποψήφιος, Leonardo DiCaprio, δημιούργησε έναν μύθο γύρω από αυτόν τον ήρωα.

Με την ευκαιρία, οι Christian Bale και Macaulay Culkin προσπάθησαν επίσης να πάρουν αυτό το ρόλο.

8. Batman (Batman, 1989)

Αυτοί οι 12 ρόλοι δεν πήγαν στην πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη, και τώρα δεν μπορούμε να τους φανταστούμε με κανέναν άλλο ηθοποιό - Εικόνα 6

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Michael Keaton έπαιξε το σούπερ ήρωα στην ταινία του 1989. Αλλά δεν γνωρίζουν όλοι ότι ο Mel Gibson είχε ακόμα περισσότερες πιθανότητες. Αλλά ο Mel ήταν ήδη ώριμος ηθοποιός και είχε το δικαίωμα να επιλέξει και σκέφτηκε ότι η ταινία δεν θα ήταν τόσο δημοφιλής. Αλλά έγινε επιτυχία των 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι άλλοι υποψήφιοι ήταν ο Charlie Sheen, ο Pierce Brosnan και ο Bill Murray.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ