Πήλιο, η συγγνώμη του Θεού στον άνθρωπο για τον Παράδεισο που του πήρε

Τελικά, ποιο είναι το ομορφότερο χωριό του Μαγικού Βουνού;

Να μια ερώτηση που στο μυαλό μου αυτοακυρώνεται πριν καν την ολοκλήρωση της. Μου την απευθύνουν συνήθως όσοι δεν έχουν έρθει ποτέ Πήλιο για να «αποφασίσουν» που να πρωτοπάνε. Άλλες φορές η ερώτηση έρχεται από κάποιους που επιζητούν μια ακόμη επιβεβαίωση της δικής τους προεπιλογής στην απάντηση.

Πήλιο, η συγγνώμη του Θεού στον άνθρωπο για τον Παράδεισο που του πήρε - Εικόνα 1

Πήλιο, η συγγνώμη του Θεού στον άνθρωπο για τον Παράδεισο που του πήρε - Εικόνα 2

Ο λόγος που ίσως να απογοητεύσω μερικούς, αποφεύγοντας να δώσω μια πολύ «συγκεκριμένη και αναμενόμενη» απάντηση δεν είναι επειδή κρατώ κάποια «διπλωματική ισορροπία και απόσταση» ή λόγω»σεβασμού» στις τοπι(κιστι)κές ευαισθησίες του καθενός, αλλά από μια βαθύτερη συνειδητοποιήση της λανθασμένης βάσης της ίδιας της ερώτησης.

Θα μπορούσα να πω κάλλιστα «Τσαγκαράδα» και να ξεμπέρδευα, αλλά αυτό θα ήταν ένα «ψέμα», υπό την έννοια του ότι «δεν είναι όλη η αλήθεια» αλλά μέρος της.

Πήλιο, η συγγνώμη του Θεού στον άνθρωπο για τον Παράδεισο που του πήρε - Εικόνα 3

Ούτε κι έχει να κάνει με το κλισέ «η ομορφιά είναι υποκειμενική», κάτι με το οποίο συχνά διαφωνώ καθότι θεωρώ πως η πραγματική ομορφιά είναι απολύτως «αντικειμενική» γιατί πληρεί παγκόσμιες αξίες και χαίρει καθολικής εκτίμησης.

Ακόμη κι όταν κάτι δεν είναι το «αγαπημένο σου» σε προσωπικό επίπεδο, όταν είναι πράγματι όμορφο, μπορείς να το εκτιμήσεις και να κατανοήσεις τι βλέπουν οι άλλοι σ” αυτό που να το κάνει όντως αξιαγάπητο υπερτοπικά και διαχρονικά.

Πήλιο, η συγγνώμη του Θεού στον άνθρωπο για τον Παράδεισο που του πήρε - Εικόνα 4Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ