Πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο υπάρχουν και όμως είναι αναγκαία

Υπάρχει ένα πλήθος από πράγματα που βλέπουμε γύρω μας καθημερινά, όμως δεν γνωρίζουμε τον σκοπό ύπαρξης τους.

Εμείς είμαστε περίεργοι από τη φύση μας, γι ‘αυτό αποφασίσαμε να αποκαλύψουμε τα μυστικά κάποιων από αυτά – και είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε αυτά που ανακαλύψαμε μαζί σας!

10. Η κρεμαστή θηλιά στον πίσω μέρος του πουκαμίσου σας

Πράγματα τα οποία ο δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο υπάρχουν και όμως είναι αναγκαία ++++++++ - Εικόνα 2

Υπάρχουν τρεις εύλογες εξηγήσεις γι ‘αυτό. Η πρώτη είναι η πιο προφανής – για να κρεμάσετε το πουκάμισο σας. Η δεύτερη εξήγηση έρχεται από παλιά: μπορεί να είχε σκοπό να βοηθήσει κάπως να στερεώσετε μια γραβάτα. Η τρίτη ιδέα είναι η πιο ρομαντική. Ένας φοιτητής σε ένα αμερικανικό πανεπιστήμιο λέγεται ότι αφαίρεσε τη θηλιά από το πουκάμισο του όταν άρχισε να βγαίνει με ένα κοpίτσι, για να δείξει ότι ήταν «πιασμένος». Από την πλευρά της, η φίλη του άρχισε να φοράει κασκόλ με το έμβλημα του πανεπιστημίου.

9. Ο κύλινδρος στο καλώδιο τροφοδοσίας του laptop σας

Πράγματα τα οποία ο δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο υπάρχουν και όμως είναι αναγκαία ++++++++ - Εικόνα 3

Σχεδόν σίγουρα έχετε παρατηρήσει αυτό το μικρό πράγμα όταν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή. Αυτή η μικρή αλλά πολύ σημαντική συσκευή ονομάζεται «χάντρα φερρίτη». Καταστέλλει τον θόρυβο υψηλής συχνότητας στα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Ο σχεδιασμός του είναι απίστευτα απλός: έχει μία εισαγωγή κατασκευασμένη από φερρίτη γύρω από την οποία έχει τυλιχθεί το καλώδιο.

8. Η μικροσκοπική τρύπα στο παράθυρο ενός αεροπλάνου

Πράγματα τα οποία ο δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο υπάρχουν και όμως είναι αναγκαία ++++++++ - Εικόνα 4

Δύο τεμάχια από πλαστικό γυαλί (perspex) χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των παραθύρων στα αεροπλάνα. Από μόνος του, ο εσωτερικός υαλοπίνακας θα μπορούσε να θρυμματιστεί λόγω της σημαντικής διαφοράς πίεσης μεταξύ της καμπίνας του αεροπλάνου και του εξωτερικού χώρου. Η μικροσκοπική τρύπα επιτρέπει στον αέρα να μετακινείται μεταξύ της καμπίνας και της περιοχής μεταξύ των δύο υαλοπινάκων, εξισώνοντας έτσι την πίεση μεταξύ τους.

7. Το μπλε μέρος της γόμας σας

Πράγματα τα οποία ο δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο υπάρχουν και όμως είναι αναγκαία ++++++++ - Εικόνα 5

Ρωτήστε κάποιον γιατί υπάρχει το γαλάζιο κομμάτι στη γόμα σας και πιθανότατα θα απαντήσει ότι αφαιρεί σημάδια από στυλό. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Αρχικά είχε ως στόχο την αφαίρεση σημάνσεων από παχύ χαρτί. Το ροζ κομμάτι μπορεί συχνά να αφήνει ίχνη από αυτό που γράφτηκε πίσω από το χαρτί, ενώ το μπλε τμήμα γενικά εξαφανίζει τα πάντα. Οι παραγωγοί γόμας διαπίστωσαν σύντομα ότι οι άνθρωποι δεν κατανόησαν πλήρως τον πραγματικό σκοπό του και έτσι άρχισαν να προωθούν τη χρήση του μπλε τμήματος της γόμας για την απομάκρυνση σημειώσεων με στυλό.

6. Οι οριζόντιες τρύπες για κουμπιά στο πουκάμισο σου

Πράγματα τα οποία ο δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο υπάρχουν και όμως είναι αναγκαία ++++++++ - Εικόνα 6

Εδώ είναι ακόμη ένα μυστήριο που σχετίζεται με το πουκάμισο σας – γιατί οι κουμπότρυπες για τα επάνω και κάτω κουμπιά είναι οριζόντιες, ενώ όλες οι άλλες είναι κάθετες; Αυτό έχει τις ρίζες του στο γεγονός ότι τα κουμπιά σε αυτά τα δύο μέρη είναι πιο πιθανό να ξεκουμπωθούν. Μια οριζόντια κουμπότρυπα το καθιστά αυτό λιγότερο πιθανό σε σύγκριση με μία κάθετη.

5. Οι επιπλέον τρύπες στα αθλητικά παπούτσια σας

Πράγματα τα οποία ο δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο υπάρχουν και όμως είναι αναγκαία ++++++++ - Εικόνα 7

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ