Σαρωνικός: Σε ποιες περιοχές συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ακτών [εικόνες]

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ακτών και του βυθού στη Σαλαμίνα, από τη μόλυνση που προκλήθηκε μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγ. Ζώνη ΙΙ».

Στις παραλίες του δήμου Ελληνικού από την άλλη, οι εργασίες καθαρισμού συνεχίζονται στις περιοχές του Ιππόκαμπου, του Αγ. Αλέξανδρου και της μαρίνας Αγ. Κοσμά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η κατάσταση έχει ως εξής:

Στη Σαλαμίνα, και συγκεκριμένα στην περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας – Αγίου Νικολάου – Θεατράκι – Γερμανικός Μώλος συνεχίστηκαν οι εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών και των βράχων με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα, από μέλη ιδιωτικών συνεργείων, αποτελούμενα από 135 άτομα συνολικά, εκ των ανωτέρω, 10 δύτες επιχείρησαν στην περιοχή Θεατράκι προς καθαρισμό του βυθού. Η κατάσταση στην εν λόγω περιοχή παρουσιάζει καθημερινή βελτίωση, ενώ παράλληλα διενεργούνται τακτικές περιπολίες για έλεγχο των ακτών.


 

Στις παραλίες του Δήμου Ελληνικού έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού, πλην των περιοχών του Ιππόκαμπου, του Αγίου Αλεξάνδρου και της μαρίνας Αγ. Κοσμά, όπου οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών συνεχίστηκαν εντατικά από 51 άτομα προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Στις παραλίες του Δήμου Αλίμου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Αναφορικά με την περιοχή της Γλυφάδας, έχουν ολοκληρωθεί στις μαρίνες οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών με μηχανικά μέσα από άτομα της αναδόχου εταιρείας. Στην εγκατάσταση ”Αστέρας Γλυφάδας” πλησίον της περιοχής του ΠΙΚΠΑ όπου η κατάσταση παρουσιάζεται καθημερινά βελτιωμένη, συνεχίστηκαν οι προσπάθειες καθαρισμού των ακτών από πέντε άτομα, μέλη ιδιωτικού συνεργείου.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ