Επιστήμονες αποκαλύπτουν 10 μέρη που είναι εξαιρετικά κακή ιδέα να κρατάτε το κινητό σας τηλέφωνο

Στη σημερινή εποχή είναι απίθανο να βρεθεί άνθρωπος που να μην έχει κινητό τηλέφωνο. Ο αριθμός των χρηστών κινητού τηλεφώνου παγκοσμίως αυξάνεται! Αν όχι όλοι μας, τότε σχεδόν όλοι μας είμαστε προσκολλημένοι κι εξαρτημένοι από το κινητό μας. Το κρατάμε στο χέρι μας συνεχώς και το παίρνουμε μαζί μας παντού, ίσως ακόμα και στο ντους, αλλά και στο κρεβάτι.

Επιστήμονες αποκαλύπτουν 10 μέρη που είναι εξαιρετικά κακή ιδέα να κρατάτε το κινητό σας τηλέφωνο - Εικόνα 1

Ωστόσο, σε κάποια συγκεκριμένα μέρη, η συσκευή μας μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη για την υγεία μας. Εμείς φτιάξαμε μια λίστα με 10 από αυτά τα μέρη, όπου δεν πρέπει να αποθηκεύετε το κινητό σας τηλέφωνο. Διαβάστε στο τέλος του άρθρου για να μάθετε, γιατί είναι καλύτερα να μην φορτίζετε το τηλέφωνό σας κοντά στο κρεβάτι σας.

1. Πίσω τσέπη

Επιστήμονες αποκαλύπτουν 10 μέρη που είναι εξαιρετικά κακή ιδέα να κρατάτε το κινητό σας τηλέφωνο - Εικόνα 2

Είναι σίγουρα πολύ άνετο να βάζετε το τηλέφωνό σας στην πίσω τσέπη του παντελονιού σας. Αλλά επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο, μπορεί να αντιμετωπίσετε τα ακόλουθα προβλήματα:

-Τα τηλέφωνα έχουν οθόνη αφής κι έτσι είναι πολύ εύκολο να καλέσετε έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης χωρίς να το καταλάβετε. Το 30% των κλήσεων προς το 100 ή το 166 γίνονται κατά τύχη. – Μήπως αισθάνεστε συχνά πόνο στο στομάχι και στα πόδια σας; Αυτό μπορεί επίσης να είναι συνέπεια της συνήθειάς σας να βάζετε το τηλέφωνο στην τσέπη σας. -Είναι επίσης εύκολο να ξεχάσετε εκεί το τηλέφωνο και να το σπάσετε ή να το χάσετε.

2. Μπροστινή τσέπη

Επιστήμονες αποκαλύπτουν 10 μέρη που είναι εξαιρετικά κακή ιδέα να κρατάτε το κινητό σας τηλέφωνο - Εικόνα 3

Οι άνδρες δεν κρατούν τσάντες, γι ‘αυτό είναι πιο βολικό για αυτούς να βάλουν το τηλέφωνό τους στην μπροστινή τσέπη του παντελονιού. Αλλά η υγεία των ανδρών μπορεί να επηρεαστεί εξαιτίας αυτής της συνήθειας. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ενός τηλεφώνου επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος. Όσο περισσότερο ένας άνδρας κρατάει το τηλέφωνο στο παντελόνι του, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος που διατρέχει.

3. Σουτιέν

Επιστήμονες αποκαλύπτουν 10 μέρη που είναι εξαιρετικά κακή ιδέα να κρατάτε το κινητό σας τηλέφωνο - Εικόνα 4

Στην ιατρική, δεν υπάρχει ακόμα κοινή επιστημονική παραδοχή για το αν η ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου προκαλεί καρκίνο. Αλλά σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, ένα τηλέφωνο τοποθετημένο στο σουτιέν αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Έτσι είναι καλύτερα να μην το βάζετε εκεί.

4. Στο γοφό σας

Επιστήμονες αποκαλύπτουν 10 μέρη που είναι εξαιρετικά κακή ιδέα να κρατάτε το κινητό σας τηλέφωνο - Εικόνα 5

Σύμφωνα με την έρευνα, η μεταφορά του τηλεφώνου κοντά στον γοφό σας αποδυναμώνει τα οστά της περιοχής. Φροντίστε λοιπόν να βάζετε τη συσκευή σας σε μια γεμάτη τσάντα.

5. Βλάπτει το δέρμα σας

Επιστήμονες αποκαλύπτουν 10 μέρη που είναι εξαιρετικά κακή ιδέα να κρατάτε το κινητό σας τηλέφωνο - Εικόνα 6

Μην κρατάτε το κινητό σας σε επαφή με το δέρμα του προσώπου σας. Όταν το κάνετε αυτό, τα βακτήρια από την οθόνη και τα κουμπιά του τηλεφώνου μεταφέρονται στο δέρμα του προσώπου σας, και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σας βλάπτει γιατί είναι πιο κοντά σας. Πώς όμως μπορούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο; Αφήστε τουλάχιστον 0,5-1,5 cm μεταξύ της συσκευής και του δέρματός σας.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ