Ιάπωνες ψαρεύουν με τον πιο βάναυσο τρόπο φάλαινες στα νερά της Αυστραλίας

Μόλις κυκλοφόρησαν τρομακτικά πλάνα από ένα βάναυσο κυνήγι φαλαινών στα νερά της Αυστραλίας με την κυβέρνηση να μην κάνει τίποτα, θέλοντας να διατηρήσει σε ισορροπία τις διεθνείς σχέσεις.Μετά από 5 χρόνια αγώνα για να αποκαλυφθούν όλες οι πληροφορίες δημόσια, η ομάδα «Βοσκοί των θαλασσών» έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο που τράβηξαν οι αρχές της Αυστραλίας και δείχνει ένα Ιαπωνικό «ερευνητικό» σκάφος να σκοτώνει φάλαινες Μινκ.Το βίντεο τραβήχτηκε στις 31 Ιανουαρίου 2008, αλλά δεν δόθηκε στην δημοσιότητα από φόβο μήπως διαταραχθούν οι διεθνείς σχέσεις με την Ιαπωνία.

Μετά από 5 χρόνια αγώνα για να αποκαλυφθούν όλες οι πληροφορίες δημόσια, η ομάδα «Βοσκοί των θαλασσών» έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει ένα Ιαπωνικό «ερευνητικό» σκάφος να σκοτώνει φάλαινες Μινκ.

Ιάπωνες ψαρεύουν με τον πιο βάναυσο τρόπο φάλαινες στα νερά της Αυστραλίας - Εικόνα 1

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

Σε αυτό το πλάνο φαίνεται μια φάλαινα που πιάνεται και σύρεται στο πλάι του πλοίου με ένα δόρυ. Η φάλαινα κρατείται στην ίδια θέση μέχρι να πεθάνει.

Ιάπωνες ψαρεύουν με τον πιο βάναυσο τρόπο φάλαινες στα νερά της Αυστραλίας - Εικόνα 2

Η ομάδα «Βοσκοί των θαλασσών» υποστηρίζει ότι «αυτές οι φάλαινες χρειάζονται πολύ ώρα για να πεθάνουν πριν τις ανεβάσουν στο πλοίο και τις πετάξουν σε κάποια ψαραγορά στο Τόκιο.»

Ιάπωνες ψαρεύουν με τον πιο βάναυσο τρόπο φάλαινες στα νερά της Αυστραλίας - Εικόνα 3

Μπορεί το βίντεο να τραβήχτηκε πριν από μια δεκαετία περίπου, αλλά αυτού του είδους η πρακτική συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Η ομάδα υποστηρίζει ότι δεν έχει τα χρήματα για να στείλει πλοία στην περιοχή, ώστε να σταματήσει το κυνήγι και τους σκοτωμούς, οπότε ζητάει από την κυβέρνηση της Αυστραλίας να επέμβει.

Ιάπωνες ψαρεύουν με τον πιο βάναυσο τρόπο φάλαινες στα νερά της Αυστραλίας - Εικόνα 4

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Τζος Φράιντενμπεργκ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι «βαθιά απογοητευμένη.»

Ιάπωνες ψαρεύουν με τον πιο βάναυσο τρόπο φάλαινες στα νερά της Αυστραλίας - Εικόνα 5

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται με την Ιαπωνία, ώστε να συμμορφωθεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις και αρχές που διατυπώνονται στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου», δήλωσε ο υπουργός.

Πηγή:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ