Καταβάλλεται σήμερα το κοινωνικό μέρισμα -Για ποιες περιπτώσεις θα δοθεί παράταση

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώνεται από σήμερα το κοινωνικό μέρισμα. 

Σε όσους δηλαδή ήταν εντός κριτηρίων και έκαναν την αίτησή τους σωστά και επομένως εγκρίθηκε από το σύστημα. Συνολικά  εγκρίθηκαν 1.313.148 αιτήσεις νοικοκυριών. Το ύψος του υπό διανομή ποσού ανέρχεται σε 727 εκατ. ευρώ  με μέσο ποσό καταβολής ανά εγκεκριμένη αίτηση 554 ευρώ.

Από την άλλη, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν κατάφεραν να πάρουν το βήθημα. 

Για ορισμένους εξ’ αυτών το ΥΠΟΙΚ δίνει παράταση μερικών ημερών. 

Ετσι, η πλατφόρμα θα ανοίξει εκ νέου κατά το χρονικό διάστημα από τις 15 έως τις 26 Δεκεμβρίου για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Μονογονεϊκές  οικογένειες, οι οποίες λαμβάνουν το ενιαίο επίδομα  στήριξης τέκνων ή το επίδομα πολυτέκνων για τις οποίες προωθείται η  θέσπιση ευνοϊκότερου συντελεστή στάθμισης με στόχο να διευρυνθεί η βάση  των δικαιούχων απ’ αυτήν την κατηγορία. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες  που ήδη η αίτησή τους έχει εγκριθεί η διαδικασία θα γίνει αυτόματα και  τυχόν διαφορά στο ύψος του ποσού που έχει εγκριθεί θα πιστωθεί αυτόματα  σε δεύτερη πληρωμή στο λογαριασμό που έχει δηλωθεί.
  • Ηλικιωμένοι άνω των 67 ετών για τους οποίους δεν θα ισχύσει το  κριτήριο της υποχρεωτικής ασφάλισης του ενός μήνα.
  • Μονοπρόσωπα νοικοκυριά στα οποία δικαιούχος είναι άτομο με αναπηρία   67% και άνω για τα οποία επίσης, δεν θα ισχύσει το παραπάνω κριτήριο.
  • Νοικοκυριά που από σφάλμα στις φορολογικές τους δηλώσεις, δήλωσαν  δαπάνες φροντιστηρίων στο πεδίο για τις δαπάνες των ιδιωτικών σχολείων.
  • Νοικοκυριά στα οποία εντοπίστηκαν σφάλματα κατά τη διασταύρωση των  στοιχείων τους στις βάσεις δεδομένων και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν ή  ακυρώθηκαν.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ