Μελομακάρονα με σοκολάτα. Από τα ωραιότερα!

Yλικά

– 700 γρ.ελαιόλαδο ή ανάμεικτο με καλαμποκέλαιο

– 350 γρ. χυμό πορτοκαλιού

– 250 γρ.ζάχαρη

– 80-100 ml κονιάκ

– Ξύσμα πορτοκαλιού

– 1 κουταλάκι γλυκού σόδα

– 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ

– Κανέλα  Γαρύφαλλο

– 300 γρ.σιμιγδάλι ψιλό

– Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει(1 κιλό και λίγο ακόμα)

Μελομακάρονα με σοκολάτα. Από τα ωραιότερα! - Εικόνα 1Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα τα μυρωδικά, τη ζάχαρη το λάδι και το χυμό με τη σόδα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και σιγά-σιγά το αλεύρι και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη. Φτιάχνουμε μελομακάρονα στο σχήμα που μας αρέσει τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.

Yλικά
– 700 γρ.ελαιόλαδο ή ανάμεικτο με καλαμποκέλαιο
– 350 γρ. χυμό πορτοκαλιού
– 250 γρ.ζάχαρη
– 80-100 ml κονιάκΜελομακάρονα με σοκολάτα. Από τα ωραιότερα! - Εικόνα 2

Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 160β για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν τα σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι, που το έχουμε βράσει 10 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και προς το τέλος προσθέτουμε το μέλι, αν χρειαστεί ξαφρίζουμε. Αν θέλουμε να τα καλύψουμε με σοκολάτα, τα αφήνουμε να σταθούν για λίγη ώρα και μετά τα περνάμε στη λιωμένη σοκολάτα.

Τέλος τοποθετούμε από μισό καρύδι από πάνω προαιρετικά

Σιρόπι

– 700γρ.ζάχαρη

– 250γρ.μέλι

– 700ml νερό

Τα βράζουμε όλα μαζί για 10 λεπτά.

Επικάλυψη

Σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος Λίγο καλαμποκέλαιο μισό κομμάτι από κάθε καρύδι για επάνω σε κάθε μελομακάρονο . Λιώνουμε όλα τα υλικά και βουτάμε τα μελομακάρονα . Τα τοποθετούμε σε σχάρα να στραγγίξουν και να σταθεροποιηθούν.

Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή την έφτιαξα από Akis Petretzikis

Πηγή

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ