Σημάδια που μαρτυρούν αν ένα προϊόν είναι αυθεντικό ή απομίμηση

Μπορεί οι μεγάλες εταιρίες να βρίσκονται σε πόλεμο με τις απομιμήσεις των προϊόντων τους, αλλά οι καταναλωτές πολλές φορές δεν μπορούν να αντισταθούν στο πειρασμό να αγοράσουν ψεύτικα προϊόντα- πιο φθηνά από τα αυθεντικά. Ωστόσο, το χειρότερο είναι όταν οι απομιμήσεις πωλούνται σε υψηλή τιμή και πλασάρονται ως αυθεντικές. Δείτε παρακάτω 11 διάσημες μάρκες προϊόντων και πως μπορείτε να αναγνωρίσετε αν τα προιόντα είναι αυθεντικά ή όχι.

11. Καλλυντικά MAC

Σημάδια που μαρτυρούν αν ένα προϊόν είναι αυθεντικό ή απομίμηση - Εικόνα 1

© fernandabeleza/blogspot   © Carry/kosmetista Δείτε προσεχτικά την συσκευασία: οι συσκευασίες της MAC είναι κάπως γυαλιστερές. Ελέγξτε την ονομασία του προϊόντος. Πηγαίνετε στην επίσημη ιστοσελίδα της MAC και ψάξτε εκεί για την ονομασία. Αν δεν υπάρχει, το προϊόν είναι ψεύτικο. Ελέγξτε το λόγκο της MAC, το οποίο τοποθετείται πάντα στο κέντρο, ενώ τα ψεύτικα προϊόντα έχουν το ίδιο λόγκο, αλλά σε διαφορετική τοποθεσία.

10. Μπότε UGG

Σημάδια που μαρτυρούν αν ένα προϊόν είναι αυθεντικό ή απομίμηση - Εικόνα 2

© aliexpress   © ugg.com Ελέγξτε την χώρα παραγωγής: οι αυθεντικές μπότες κατασκευάζονται μόνο σε 3 χώρες, την Κίνα, το Βιετνάμ και τις ΗΠΑ. Αν ένας πωλητής σας πει ότι οι μπότες κατασκευάζονται στην Αυστραλία, τότε σίγουρα είναι ψεύτικες. Το αυτοκόλλητο με τον κωδικό QR στο κουτί είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να δείτε αν οι μπότες είναι ψεύτικες ή όχι. Σκανάρετε τον κωδικό με το κινητό σας. Αν είναι αυθεντικός, θα ανακατευθυνθείτε αυτόματα στην επίσημη ιστοσελίδα των UGG.

9. Τσάντες Michael Kors

Σημάδια που μαρτυρούν αν ένα προϊόν είναι αυθεντικό ή απομίμηση - Εικόνα 3

© Princessina/itao Oι αυθεντικές τσάντες έχουν υψηλής ποιότητας μεταλλικά στοιχεία, που είναι αρκετά βαριά. Οι αυθεντικές τσάντες κατασκευάζονται στην Κίνα, το Βιετνάμ, την Ινδονησία και την Τουρκία. Αν σας πουν ότι η τσάντα έχει κατασκευαστεί στην Γαλλία ή την Ιταλία, είναι ψεύτικη. Από το 2015, η εταιρία έχει βάλει έναν 10ψήφιο κωδικό στο εσωτερικό των τσαντών, τον οποίο μπορείτε να πιστοποιήσετε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας.

8. Προϊόντα PANDORA

Σημάδια που μαρτυρούν αν ένα προϊόν είναι αυθεντικό ή απομίμηση - Εικόνα 4

© aliexpress   © pandora Όλα τα προιόντα έχουν τα γράμματα ALE χαραγμένα πάνω τους. Αν αγοράσετε ένα βραχιόλι,  κοιτάξτε την επιγραφή PANDORA. Πρέπει να είναι ισορροπημένη, προσεγμένη και περιποιημένη. Η γραμματοσειρά πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Από το 2011, η PANDORA έχει προσθέσει κεφαλαία γράμματα σχετικά με την ποιότητα των πολύτιμων μετάλλων με την ακόλουθη ένδειξη καθαρότητας: «S» για το ασήμι (S925) και «G» για το χρυσό (χρυσός 14 καρατίων – G585, χρυσός 18 καρατίων). Αυτές οι ενδείξεις πρέπει να βρίσκονται σε κάθε κόσμημα.

7. Αναπτήρες Zippo

Σημάδια που μαρτυρούν αν ένα προϊόν είναι αυθεντικό ή απομίμηση - Εικόνα 5

© zipporu/livejournal Όταν ανοίγει ένας αναπτήρας Zippo κάνει έναν χαρακτηριστικό ήχο. Ο ήχος είναι τόσο χαρακτηριστικός που από αυτό μπορείτε να καταλάβετε αν είναι αυθεντικός ή όχι. Οι αυθεντικοί αναπτήρες έχουν μια στάμπα στο κάτω μέρος που πιστοποιεί την αυθεντικότητά τους. Το φιτίλι των αυθεντικών αναπτήρων είναι κατασκευασμένο από νήματα μετάλλου.

6. Μπότες Timberland

Σημάδια που μαρτυρούν αν ένα προϊόν είναι αυθεντικό ή απομίμηση - Εικόνα 6

© ebay   © timberland Στις αυθεντικές μπότες το λόγκο της εταιρίας είναι δερμάτινο και βρίσκεται στην δεξιά μπότα. Η Timberland είναι μια αμερικανική εταιρεία, αλλά όλα τα επίσημα εργοστάσιά της βρίσκονται στην Κίνα και την Δομινικανή Δημοκρατία. Άλλο ένα χαρακτηριστικό είναι ο μοναδικός σειριακός αριθμός που υπάρχει σε κάθε ζευγάρι μπότες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  αυτόν τον αριθμό για να βρείτε κάθε ζευγάρι στην επίσημη ιστοσελίδα.

5. Ακουστικά Beats

Σημάδια που μαρτυρούν αν ένα προϊόν είναι αυθεντικό ή απομίμηση - Εικόνα 7

© doctorheadαυθεντικά ακουστικά έχουν έναν μοναδικό σειριακό αριθμό τυπωμένο στο κάτω μέρος κάθε κουτιού. Η περιγραφή στα αυθεντικά ακουστικά είναι γραμμένη μόνο σε 5 γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Ιταλικά. Και στα 2 ακουστικά πρέπει να υπάρχει γραμμένη η επωνυμία της εταιρίας: Beats.

4. Αθλητικά Adidas

Σημάδια που μαρτυρούν αν ένα προϊόν είναι αυθεντικό ή απομίμηση - Εικόνα 8

© blog.jiji Oι σειριακοί αριθμοί στο αριστερό και δεξί παπούτσι πρέπει να είναι διαφορετικοί. Αν είναι ίδιοι, τα αθλητικά είναι ψεύτικα. Το λογότυπο στα γνήσια αθλητικά παπούτσια πρέπει να είναι ανάγλυφο. Στα ψεύτικα αθλητικά είναι απλά κολλημένο. Ένα χαρακτηριστικό σημάδι των ψεύτικων αθλητικών είναι το μικροσκοπικό δερμάτινο τρίγωνο στο πίσω μέρος του παπουτσιού. Στα αυθεντικά αθλητικά δεν υπάρχει αυτό το τρίγωνο.

3. Τσάντες Louis Vuitton

Σημάδια που μαρτυρούν αν ένα προϊόν είναι αυθεντικό ή απομίμηση - Εικόνα 9

© ioffer.com   © louisvuitton Τα γράμματα πάνω στις αυθεντικές τσάντες δεν ξεθωριάζουν ποτέ. Δείτε το εσωτερικό της τσάντας: τα χρώματα στο εσωτερικό πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα με το χρώμα της ίδιας της τσάντας. Όλες οι τσάντες Louis Vuitton έχουν μια δερμάτινη ετικέτα, που αναφέρει την χώρα κατασκευής (υπάρχουν μόνο 5 επιλογές: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Γερμανία). Επίσης, κάθε τσάντα έχει έναν ειδικό κωδικό με 2 γράμματα και 4 αριθμούς.

2. iPhone, iPod και iPad

Σημάδια που μαρτυρούν αν ένα προϊόν είναι αυθεντικό ή απομίμηση - Εικόνα 10

© deposithotos Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να ελέγξετε τον σειριακό αριθμό στην ιστοσελίδα της APPLE. Μπορείτε να βρείτε τον σειριακό αριθμό στις ρυθμίσεις. Αν το προϊόν είναι αυθεντικό, η ιστοσελίδα θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες του προϊόντος. Άλλη μια μέθοδος πιστοποίησης της αυθεντικότητας είναι ο συγχρονισμός με το iTUNES. Το πρόγραμμα εντοπίζει αμέσως την συνδεδεμένη συσκευή και δείχνει όλες τις πληροφορίες για το προϊόν.

1.Αθλητικά NIKE

Σημάδια που μαρτυρούν αν ένα προϊόν είναι αυθεντικό ή απομίμηση - Εικόνα 11

© Nike Τα αυθεντικά αθλητικά δεν είναι τόσο γυαλιστερά όσο τα ψεύτικα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αυθεντικά αθλητικά κατασκευάζονται από αυθεντικά υλικά. Ελέγξτε τον αριθμό SKU. Ο αριθμός που υπάρχει πάνω στα παπούτσια πρέπει να είναι ίδιος με τον αριθμό του κουτιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ