12 σύμβολα που η ερμηνεία τους έχει ερμηνευτεί τελείως λάθος

Τα σύμβολα είναι τόσο ριζωμένα στο μυαλό μας που πολλές φορές δεν αναρωτιόμαστε καν από που προήλθαν. Για παράδειγμα, έχετε αναρωτηθεί ποτέ από που προέρχονται τα σύμβολα πάνω στα χαρτιά της τράπουλας;

Δείτε παρακάτω την ερμηνεία 12 πολύ γνωστών συμβόλων. Το τελευταίο μας εξέπληξε ιδιαίτερα.

Τράπουλα

12 σύμβολα που η ερμηνεία τους έχει ερμηνευτεί τελείως λάθος - Εικόνα 1

© Silsor/wikimedia   © F l a n k e r/wikimedia   © F l a n k e r/wikimedia   © F l a n k e r/wikimedia   © F l a n k e r/wikimedia

Τα σύμβολα πάνω στην τράπουλα είναι πιθανότατα τυποποιημένες εικόνες συγκεκριμένων αντικειμένων. Κανείς δεν ξέρει γιατί χρησιμοποιούνται αυτά τα σύμβολα στα χαρτιά της τράπουλας.

Το παίξιμο χαρτιών ήρθε στην Ευρώπη από την Κίνα. Είναι πιθανό εκεί τα σύμβολα να είχαν διαφορετική ερμηνεία, όπως για παράδειγμα ο στρατός να συμβόλιζε τα σπαθιά.

Κρανία και οστά

12 σύμβολα που η ερμηνεία τους έχει ερμηνευτεί τελείως λάθος - Εικόνα 2

© b1-photo/pixabay   © WarX/Manuel Strehl/wikimedia

Μερικές φορές, το κρανίο δεν είναι απλώς σύμβολο θανάτου, αλλά σύμβολο αιώνιας ζωής και αναγέννησης, γιατί τα οστά δεν αποσυντίθενται όταν πεθαίνει κάποιος. Γι’ αυτό στην Ευρώπη αυτό το σύμβολο υπάρχει σε εισόδους νεκροταφείων και πίνακες γνωστών ζωγράφων.

Το σύμβολο των πειρατών δεν έχει σχέση με αυτή την ιστορία. Οι πειρατές δεν είχαν κοινή σημαία και ο Μπλακ Τζακ ήταν σύμβολο του πειρατή Έντουαρντ Ίνγκλαντ.

Τρινακρία

12 σύμβολα που η ερμηνεία τους έχει ερμηνευτεί τελείως λάθος - Εικόνα 3

© Spelling Television/imdb   © Wiglaf/wikipedia   © wikipedia

Το σύμβολο που βλέπαμε στην σειρά «Μάγισσες» είναι πολύ αρχαίο και ονομάζεται τρινακρία.

Την εποχή του Χαλκού στην Ευρώπη χρησιμοποιούνταν για να δείχνει την θέση του ήλιου στον ουρανό (ανατολή, ζενίθ και ηλιοβασίλεμα) καθώς και τις σεληνιακές φάσεις. Επίσης, συμβόλιζε και τους κύκλους της φύσης. Το σύμβολο ήταν δημοφιλές μεταξύ των Κελτών και των Σκανδιναβών.

Παίξε, παύση και στοπ

12 σύμβολα που η ερμηνεία τους έχει ερμηνευτεί τελείως λάθος - Εικόνα 4

© RicHard-59/wikimedia

Δεν είναι τελείως ξεκάθαρο το ποιος δημιούργησε αυτά τα σύμβολα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, ήταν ο καλλιτέχνης Βασίλι Καντίνσκι, ενώ σύμφωνα με μια άλλη ήταν ο Ρέιν Βέρσεμ, ο δημιουργός του πρώτου κασετοφώνου.

Η λογική των συμβόλων «στοπ» και «παίξε» είναι η εξής: το τετράγωνο είναι μια σταθερή μορφή και το τρίγωνο συμβολίζει την κίνηση. Το σύμβολο της «παύσης» εξελίχθηκε από το μουσικό σύμβολο «сaesura», το οποίο χρησιμοποιούνταν για την διάσπαση των μουσικών φράσεων.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ