17 φωτογραφίες με πράγματα που συνέβησαν για πρώτη φορά στην ιστορία

Στην παγκόσμια ιστορία όλα κάποτε έγιναν για πρώτη φορά. Δε μιλάμε φυσικά μόνο για την επινόηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, αλλά και για την πρώτη selfie, το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Rockefeller Center στη Νέα Υόρκη και το πρώτο δίπλωμα οδήγησης μοτοσικλέτας που πήρε γυναίκα. Κάποια μέρα, τα δισέγγονά μας θα δουν τις φωτογραφίες του πρώτου 3D εκτυπωτή και θα αναρωτιούνται πριν πόσα χρόνια εφευρέθηκαν αυτοί οι προπολεμικοί εκτυπωτές.

17 φωτογραφίες με πράγματα που συνέβησαν για πρώτη φορά στην ιστορία - Εικόνα 1

 

Συγκεντρώσαμε για εσάς, 17 φωτογραφίες από τις διάσημες πρώτες στην παγκόσμια ιστορία.

Το πρώτο αυτοκίνητο Τέσλα, 2008

17 φωτογραφίες με πράγματα που συνέβησαν για πρώτη φορά στην ιστορία - Εικόνα 2

Το Tesla Roadster, το οποίο ονομάζεται και Dark Star, είναι το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστκε από την Tesla Motors. Η παραγωγή του σταμάτησε το 2012, αλλά η εταιρεία υποσχέθηκε να ξαναβγάλει το μοντέλο μέχρι το 2020.

Café Terrace at night, 1888

17 φωτογραφίες με πράγματα που συνέβησαν για πρώτη φορά στην ιστορία - Εικόνα 3

Αυτός ήταν ο πρώτος πίνακας του Βίνσεντ βαν Γκογκ στον οποίο ζωγράφισε έναν ουρανό με αστέρια. Αυτό το καφέ υπάρχει και στην πραγματικότητα και βρίσκεται στην πλατεία Place du Forum στο Arles της Γαλλίας.

Η πρώτη τεχνητή καρδιά, 2015

17 φωτογραφίες με πράγματα που συνέβησαν για πρώτη φορά στην ιστορία - Εικόνα 4

Η AbioCor έφτιαξε την πρώτη τεχνητή καρδιά. Λειτουργεί με μια επαναφορτιζόμενη πηγή ενέργειας και η AbioCor την έχει ήδη δοκιμάσει σε 15 ασθενείς, αλλά η εταιρεία σταμάτησε να κατασκευάζει το προϊόν.

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο, το 1973

17 φωτογραφίες με πράγματα που συνέβησαν για πρώτη φορά στην ιστορία - Εικόνα 5

Αυτή η συσκευή ζύγιζε περισσότερο από 1 κιλό, μπορούσε να μείνει σε αναμονή κλήσης μόνο για μισή ώρα και χρειαζόταν 10 ώρες για να φορτίσει. Την ημέρα που ο Martin Cooper εφηύρε το πρώτο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο, έκανε από αυτό μια κλήση σε μια ανταγωνιστική εταιρεία και τους είπε ότι τους μιλούσε από κινητό του τηλέφωνο.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ