Τα 10 καλύτερα κινητά τηλέφωνα που είχαμε όσοι ζήσαμε στη δεκαετία του ΄90 και βάζουν τα γυαλιά στα σημερινά

Αναμνήσεις

Φτάσαμε στο 2018 και για ακόμα μία φορά νιώθουμε την ανάγκη να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να ταξιδέψουμε στα ‘90s. Η νοσταλγική μας διάθεση δεν εμφανίστηκε, όμως, τυχαία.

Αφορμή, στάθηκαν οι φήμες περί επανακυκλοφορίας του θρυλικού ΝΟΚΙΑ 3310, που αποτέλεσε το αγαπημένο και πιο στυλάτο κινητό τηλέφωνο των ‘90s και το οποίο πέρασε κάποια στιγμή από τα χέρια όλων μας.

Το αγαπήσαμε, το χιλιοχρησιμοποιήσαμε, δεν το αφήσαμε απ’ τα χέρια μας μέχρι που… παρέδωσε πνεύμα και έκτοτε μείναμε να νοσταλγούμε τη «χρυσή» εκείνη εποχή της τεχνολογίας.

Τότε που η Vodafone ήταν ακόμα Panafon και η Wind Telestet, με όλους εμάς να φλερτάρουμε με εικονομηνύματα και ringtones ελληνικών καψουροτράγουδων με νόημα. Για να μην αναφερθούμε στο θρυλικό «Φιδάκι» που είχε φάει μέρες απ’ τη ζωή μας…

Εσύ, θυμάσαι τα 10 πιο λατρεμένα κινητά τηλέφωνα της δεκαετίας του ’90 και των αρχών του 2000;

Εμείς, δεν τα ξεχάσαμε ποτέ!

Ericsson 768 (1997)

Τα 10 καλύτερα κινητά τηλέφωνα που είχαμε όσοι ζήσαμε στη δεκαετία του ΄90 και βάζουν τα γυαλιά στα σημερινά - Εικόνα 1

Κλασσικό και αγαπημένο, ίσως το πρώτο κινητό τηλέφωνο που τα παιδιά που γεννήθηκαν στα τέλη του ’80, έπιασαν στα χέρια τους.

Το κίτρινο χρώμα ήταν το πιο χαρακτηριστικό, ενώ την τιμητική του είχε το πορτάκι, με το οποίο ποτέ δε σταματήσαμε να παίζουμε. Αξέχαστα χρόνια.

ΝΟΚΙΑ 5120 (1998)

Τα 10 καλύτερα κινητά τηλέφωνα που είχαμε όσοι ζήσαμε στη δεκαετία του ΄90 και βάζουν τα γυαλιά στα σημερινά - Εικόνα 2

Σαφώς μεγαλύτερο από το προαναφερθέν Ericsson, γνωστό και ως «παντόφλα». Η ΝΟΚΙΑ επέμεινε για πολλά χρόνια στα μεγάλα, βαριά κινητά τηλέφωνα, με χαρακτηριστικότερο όλων το μοντέλο – φαινόμενο που ακολουθεί. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε ως 5110 για τα δίκτυα GSM των Panafon και Telestet και ως 5130 για το δίκτυο DSC της Cosmote.

ΝΟΚΙΑ 3210 (1999)

Τα 10 καλύτερα κινητά τηλέφωνα που είχαμε όσοι ζήσαμε στη δεκαετία του ΄90 και βάζουν τα γυαλιά στα σημερινά - Εικόνα 3

Αθάνατο 3210! Βαρύ κι ασήκωτο, αλλά τόσο μπροστά για την εποχή του. Στην Ελλάδα, το χαρήκαμε σε σκούρο γκρι χρώμα, ενώ τη χρονιά που κυκλοφόρησε ξεκίνησαν δειλά – δειλά να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα ringtones σε ρυθμό τραγουδιών.

Ακόμα θυμόμαστε το «Χωρίς το μωρό μου» της Βίσση και το «Αχ κορίτσι μου» του Πλούταρχου, να έχουν κατακλύσει κάθε συσκευή.

ΝΟΚΙΑ 8210 (1999)

Τα 10 καλύτερα κινητά τηλέφωνα που είχαμε όσοι ζήσαμε στη δεκαετία του ΄90 και βάζουν τα γυαλιά στα σημερινά - Εικόνα 4

Το μικρότερο και ελαφρύτερο κινητό τηλέφωνο της ΝΟΚΙΑ. Η εταιρεία είχε λανσάρει το συγκεκριμένο μοντέλο την ίδια χρονιά με το 3210, σα να ήθελε να καλύψει όλη τη γκάμα των επιλογών.

Από το ένα άκρο στο άλλο. Θεωρήθηκε ένα από τα πιο στυλάτα τηλέφωνα της εποχής και το προτίμησαν κυρίως οι γυναίκες. Μετά από αυτό, η ΝΟΚΙΑ συνέχισε με τα «χορταστικά» μοντέλα της, των οποίων το βάρος ήταν τετραπλάσιο από αυτό του 8210…

ΝΟΚΙΑ 3310 (2000)

Τα 10 καλύτερα κινητά τηλέφωνα που είχαμε όσοι ζήσαμε στη δεκαετία του ΄90 και βάζουν τα γυαλιά στα σημερινά - Εικόνα 5

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ