5 πολύτιμα tips για σγουρά μαλλιά

Τα σγουρά μαλλιά συχνά είναι ξηρά, αδύναμα και θαμπά. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ανανεώσεις τα μαλλιά σου και να τα κάνεις να δείχνουν πιο λαμπερά και υγιή από ποτέ.

1.       Το πρώτο βήμα για να ανανεώσεις πραγματικά τα μαλλιά σου είναι να ζητήσεις από την κομμώτρια ή τον

κομμωτή σου να σου ψαλιδίσει τις άκρες, να στα «τριμάρει» δηλαδή. Αυτό θα βοηθήσει στην όψη των μαλλιών σου καθώς οι μπούκλες σου θα είναι καλοσχηματισμένες και δεν θα μπερδεύονται τόσο εύκολα πλέον.

2.       Οι βαφές μαλλιών έχουν ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να φαίνονται πιο ξηρά και ταλαιπωρημένα. Για να το αποφύγεις αυτό πρέπει να σταματήσεις να τις χρησιμοποιείς για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Επέλεξε, λοιπόν, να αφήσεις το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου για λίγο ή αν θα ήθελες να συνεχίσεις να τα βάφεις προτίμησε κάποια οργανική βαφή μαλλιών.

3.       Το λάδι καρύδας είναι ευεργετικό για τα ξηρά μαλλιά. Τοποθέτησέ το σε κάποιο μπουκαλάκι και βύθυσε το μπουκάλι αυτό σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Έπειτα, μόλις το υγρό είναι ζεστό, βάλε λίγο στα μαλλιά σου και κάλυψέ τα με ένα σκουφάκι μπάνιου. Άφησε το λάδι καρύδας να δράσει για δέκα λεπτά και έπειτα ξέπλυνε τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό.

4.       Κάνε μια θεραπεία με πρωτεΐνες, ειδικά εάν έχεις χοντρή τρίχα. Μια τέτοια θεραπεία θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να ενυδατωθούν βαθιά και οι μπούκλες σου πλέον όχι μόνο θα δείχνουν υγιείς αλλά θα έχουν και πολύ καλύτερη υφή.

5.       Οι κλασικές χτένες μαλλιών δεν σε βοηθούν να αναδείξεις τις μπούκλες σου, το μόνο που κάνουν είναι ουσιαστικά να καταστρέφουν το σχήμα τους και να συμβάλουν στο να φαίνονται πιο ξηρά και ταλαιπωρημένα. Χρησιμοποίησε μια πιρούνα, λοιπόν, για να χτενίσεις τα μαλλιά σου αφού έχεις χρησιμοποιήσει το σαμπουάν σου και ενώ τους έχεις βάλει κάποιο conditioner. Έπειτα ξέπλυνε πολύ καλά τα μαλλιά σου και θα δεις ότι οι μπούκλες σου θα φαίνονται πιο καλοσχηματισμένες και λαμπερές. Μην ξεχνάς ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς πολύ συχνά την οποιαδήποτε συσκευή θερμότητας ακόμα και το μπιστολάκι μαλλιών.

Αφροδίτη Γερωνυμάκη

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ