28χρονη γυναίκα έχει να ξυριστεί πάνω από ένα χρόνο και ο σύζυγος της άρχισε να την προτιμά αξύριστη

Μια γυναίκα αποκάλυψε πως αποφάσισε να σταματήσει να ξυρίζει το σώμα της, επειδή αισθάνεται ότι η κοινωνία ασκεί πίεση στις γυναίκες να κρατούν το σώμα τους απαλό.

Η γραμματέας Sonia Cytrowska, 28 ετών, από την Gdynia της Πολωνίας, άρχισε να ξυρίζεται όταν ήταν μόλις 12 ετών και λέει ότι οι φωτογραφίες σε περιοδικά της άφησαν την αίσθηση της ανασφάλειας.

Ωστόσο, το 2017, η Sonia λέει ότι αποφάσισε να πετάξει το ξυράφι μια για πάντα – και δεν το μετάνιωσε, χάρη στην υποστήριξη του συζύγου της, ο οποίος λέει ότι του πήρε λίγο χρόνο για να εκτιμήσει τη νέα της εμφάνιση.

28χρονη γυναίκα έχει να ξυριστεί πάνω από ένα χρόνο και ο σύζυγος της άρχισε να την προτιμά αξύριστη - Εικόνα 2

Τώρα ελπίζει ότι οι όμορφες εικόνες που δημοσιεύει στο Instagram θα ξεσηκώσουν κι άλλες γυναίκες να πολεμήσουν ενάντια σ’ αυτό το πρότυπο ομορφιάς.

Προσθέτει: “Επιλέγω να μην ξυρίζομαι γιατί πλέον βρίσκω τον εαυτό μου όμορφο και είμαι άνετη πια να ζω με αυτόν τον τρόπο.”

“Λαμβάνω πολλά μηνύματα από γυναίκες που βρίσκονται στο σημείο που ήμουν πριν από ένα χρόνο. Μιλάω μαζί τους, μερικές φορές στέλνουμε φωτογραφίες και υποστηρίζουμε η μία την άλλη.”

28χρονη γυναίκα έχει να ξυριστεί πάνω από ένα χρόνο και ο σύζυγος της άρχισε να την προτιμά αξύριστη - Εικόνα 3

Η Sonia λέει ότι ξόδευε τουλάχιστον τρεις ώρες κάθε εβδομάδα για αποτριχώσει τις τρίχες από τις μασχάλες, την κοιλιά και τα πόδια της.

Η Sonia παραδέχεται ότι ο 30χρονος σύζυγός της Tobiasz ζορίστηκε να δεχτεί τη φυσική της εμφάνιση στην αρχή, αλλά μετά συνειδητοποίησε ότι η αγάπη τους ήταν το μόνο που είχε σημασία.

28χρονη γυναίκα έχει να ξυριστεί πάνω από ένα χρόνο και ο σύζυγος της άρχισε να την προτιμά αξύριστη - Εικόνα 4

“Ξυριζόμουν από τότε που ήμουν δώδεκα χρονών και όλη μου τη ζωή ένιωθα άσχημα και λιγότερο άξια από άλλα κοpίτσια που δεν είχαν τόσες πολλές τρίχες στο σώμα τους,” είπε η 28χρονη.

Λέει ότι ξεκίνησε το λογαριασμό της στο Instagram επειδή αισθάνθηκε ότι κι άλλες γυναίκες θα αισθάνονται όπως εκείνη – και ότι πολλοί άνδρες θα εκτιμούσαν επίσης την εμφάνισή της.

28χρονη γυναίκα έχει να ξυριστεί πάνω από ένα χρόνο και ο σύζυγος της άρχισε να την προτιμά αξύριστη - Εικόνα 5

“Αρχικά ο σύζυγός μου σοκαρίστηκε γιατί για οκτώ χρόνια ήξερε ότι πάντα ξύριζα το σώμα μου.”

“Και στην πραγματικότητα, προτιμά ένα ξυρισμένο σώμα, αλλά μετά από πολλή συζήτηση, του εξήγησα ότι είναι τόσο σημαντικό για μένα να ζήσω με τη φυσική μου τρίχα και έτσι, αποφάσισε να το δεχτεί και να με υποστηρίξει.”

28χρονη γυναίκα έχει να ξυριστεί πάνω από ένα χρόνο και ο σύζυγος της άρχισε να την προτιμά αξύριστη - Εικόνα 6

“Το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να αποδεχθώ τον εαυτό μου. Στην κοινωνία μας, οι τρίχες στο σώμα είναι ταμπού.”

Η Sonia λέει ότι θέλει να δείξει σε άλλες γυναίκες ότι η τρίχα του σώματος είναι φυσιολογική και όμορφη.

28χρονη γυναίκα έχει να ξυριστεί πάνω από ένα χρόνο και ο σύζυγος της άρχισε να την προτιμά αξύριστη - Εικόνα 7

“Στο σπίτι, με τον σύζυγό μου ή τους φίλους μου, αισθάνομαι άνετη και αποδεκτή. Αλλά δυσκολεύομαι όταν συναντώ νέους ανθρώπους, για παράδειγμα, όταν έψαχνα για νέα δουλειά ή πήγαινα για διαλέξεις στο πανεπιστήμιο.”

28χρονη γυναίκα έχει να ξυριστεί πάνω από ένα χρόνο και ο σύζυγος της άρχισε να την προτιμά αξύριστη - Εικόνα 8

Η Sonia  λέει ότι η επιλογή είναι ο βασικός παράγοντας: “Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να δούμε γυναίκες αξύριστες και με άσπρη τρίχα στους δρόμους των μεγάλων πόλεων.”

“Ελπίζω ότι ο λογαριασμός μου στο Instagram θα δείξει σε άλλες γυναίκες ότι οι τρίχες του σώματος είναι όμορφες και φυσιολογικές.”

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ