Δύσκολη νύχτα στα Τρίκαλα -Τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία, ξεσπιτώθηκαν από κατολισθήσεις [εικόνες]

Δύσκολη θα είναι και η αποψινή νύχτα για τους κατοίκους του νομού Τρικάλων, καθώς συνεχίζονται οι ισχυρές βροχές και η χιονόπτωση, που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στη δημοτική ενότητα Πιαλείας. Εκεί, κάποιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας κατολισθήσεων που προκάλεσαν ζημιές, ενώ η διάβρωση του εδάφους προκαλεί έντονη ανησυχία σε όλους τους κατοίκους του χωριού.

Σε κάποια σημεία, όπως από την περιοχή της Καστανιάς και πάνω, το χιόνι ξεπερνά το ένα μέτρα, ενώ τεράστιες ποσότητες νερού έχουν συγκεντρωθεί στα πεδινά του νομού, δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

Η ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, ενώ ο Ληθαίος ποταμός, σε ορισμένα σημεία έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα φυσιολογικά του όρια, όπως και οι ποταμοί Ανάποδος, Παλαιοπόταμος και Πάμισος, που έχουν ήδη δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις παραποτάμιες περιοχές.

Δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης έχουν καταστραφεί, όπως και μηχανολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούν οι αγρότες για την άρδευση των καλλιεργειών τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ζημιές έχει υποστεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ