To ποπ κορν του σινεμά δεν είναι κίτρινο εξαιτίας του βούτυρου!

Αποτελεί διαχρονικά το σνακ που έχει συνδεθεί περισσότερο απ’ όλα τ’ άλλα με τον κινηματογράφο. Ο λόγος για το ποπ κορν του οποίου η βουτυρένια μυρωδιά και γεύση ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Μια αποκάλυψη όμως έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω και κάνει το «καμπανάκι» του κινδύνου να χτυπήσει.

Το ποπ κορν του κινηματογράφου δεν περιέχει ούτε σταγόνα βούτυρο!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Extra Crispy, αυτό που νομίζουμε ότι είναι “βούτυρο” είναι στην πραγματικότητα ένα μείγμα Flavacol, ενός αλατιού που έχει την τάση να “κολλάει” στο ποπ κορν και να μην συσσωρεύεται στον πάτο του κουτιού, όπως θα γινόταν με το κλασικό θαλασσινό αλάτι, και ενός λαδιού που μιμείται τη γεύση του βουτύρου. Το τελευταίο είναι φτιαγμένο από διάφορα χημικά, όπως Β καροτίνη, πολυδιμεθυλοσιλοξάνιο και τριτοταγή βουτυλυδροκινόνη.

Στην ουσία λοιπόν τρώμε αλάτι και μπόλικα χημικά, τα οποία βέβαια έχουν κριθεί ασφαλή για κατανάλωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όπως και να έχει, βλέπουμε πλέον λίγο διαφορετικά το αγαπημένο μας βουτυρένιο, αλμυρό σνακ, αν και για να είμαστε ειλικρινείς δεν νομίζουμε ότι η παραπάνω πληροφορία θα μάς σταματήσει από το να το απολαμβάνουμε.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ