10 παράξενοι τρόποι διασκέδασης από το παρελθόν που φαίνονται παράλογοι σήμερα

Αναμνήσεις

Αν νομίζετε ότι οι γενιές που ζούσαν πριν από την επινόηση των υπολογιστών είχαν μια βαρετή ζωή, κάνετε λάθος. Τόσο οι αριστοκράτες όσο και οι αγρότες ήταν πάντα πρόθυμοι να διασκεδάσουν και οι τρόποι ψυχαγωγίας τους δεν ήταν πάντα τόσο ανθρώπινοι και ασφαλείς.

Ωστόσο, ακόμα και σήμερα μπορούμε να βρούμε ανθρώπους που δεν συμπεριφέρονται λογικά, επιλέγοντας τους δικούς τους τρόπους διασκέδασης και θα το μάθετε στο τέλος του άρθρου.

Παρακάτω θα μάθετε για 10 δραστηριότητες διασκέδασης που άρεσαν στις προηγούμενες γενιές. Πολλά από αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα σε ελαφρά μεταβαλλόμενες μορφές, ενώ άλλα εξαφανίστηκαν εντελώς.

#10 Επιτραπέζια παιχνίδια10 παράξενοι τρόποι διασκέδασης από το παρελθόν που φαίνονται παράλογοι σήμερα - Εικόνα 1

© Wikipedia Commons

Τα πρώτα επιτραπέζια παιχνίδια εφευρέθηκαν στην αρχαιότητα. Για παράδειγμα, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι από την αρχαία Αίγυπτο που ονομάζεται Σενέτ, είναι ένα από τα παλαιότερα παιχνίδια με πιόνια, του κόσμου. Οι λεπτομέρειες των κανόνων είναι άγνωστες, αλλά προφανώς ήταν ένα παιχνίδι 2 ατόμων, όπως το σύγχρονο σκάκι.

10 παράξενοι τρόποι διασκέδασης από το παρελθόν που φαίνονται παράλογοι σήμερα - Εικόνα 2

© Wikipedia Commons

Σύμφωνα με τους μύθους, το Σενέτ εφευρέθηκε από τον Θωθ, τον θεό της σοφίας, ο οποίος αμφισβήτησε τον Χονσού τον θεό της Σελήνης, και κέρδισε μερικές επιπλέον ημέρες για το έτος. Ο Θωθ το έκανε για την Νουτ, τη θεά του ουρανού, που δεν μπορούσε να γεννήσει ένα παιδί μια οποιαδήποτε ημέρα του έτους λόγω της κατάρας του Ρα.

Λόγω της νίκης του Θωθ, το έτος παρατάθηκε για επιπλέον 5 ημέρες και οι Αιγύπτιοι απέκτησαν ένα νέο παιχνίδι.

#9 Ο μονομάχος που παλεύει10 παράξενοι τρόποι διασκέδασης από το παρελθόν που φαίνονται παράλογοι σήμερα - Εικόνα 3

© Wikipedia Commons

Σχεδόν όλοι έχουμε ακούσει για τα αιματηρά δημόσια θεάματα, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι δεν μάχονταν μόνο οι άνδρες μεταξύ τους και με τα άγρια ζώα στην αρένα. Υπήρχαν και γυναίκες μεταξύ των μονομάχων, που συνήθως τους υποδύονταν και ήταν κυρίως ψυχαγωγοί και όχι πραγματικοί μαχητές.

10 παράξενοι τρόποι διασκέδασης από το παρελθόν που φαίνονται παράλογοι σήμερα - Εικόνα 4

© akg-images / Erich Lessing/EAST NEWS

Οι θανατηφόρες μάχες ήταν τόσο δημοφιλείς, ώστε όλες οι προσπάθειες για την απαγόρευσή τους απέτυχαν μέχρι το έτος 404. Τότε ο Τηλέμαχος, ένας χριστιανός μοναχός από την Ανατολή, προσπάθησε να σταματήσει έναν αγώνα μεταξύ των μονομάχων. Αυτή η ενέργεια του κόστισε τη ζωή του. Έπεσε νεκρός μπροστά στο θυμωμένο πλήθος.

Η θυσία του δεν έγινε άδικα, μιας και ο αυτοκράτορας Ονώριος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από το μαρτύριο του μοναχού, που απαγόρευσε για πάντα τις μάχες των μονομάχων.

#8 Τσέρκι (Στεφάνι)10 παράξενοι τρόποι διασκέδασης από το παρελθόν που φαίνονται παράλογοι σήμερα - Εικόνα 5

© Wikipedia Commons

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ