Πέταξαν μπογιές στο σπίτι της Αντιγόνης Ψυχράμη, επειδή παίζει στο Jesus Christ Superstar! [εικόνες]

Δεν έχουν σταματημό οι επιθέσεις στην παράσταση Jesus Christ Superstar στο Θέατρο Ακροπόλ.

Μηνύσεις, υβριστικά φυλλάδια, σπασμένα αυτοκίνητα συντελεστών και ένα «Βλάσφημοι» γραμμένο με μαύρη μπογιά έξω από το σπίτι της Αντιγόνης Ψυχράμη που πρωταγωνιστεί στην παράσταση.

Ωστόσο οι ηθοποιοί της παράστασης καταχειροκροτήθηκαν στην επίσημη πρεμιέρα τους την Τρίτη το βράδυ, ενώ προγραμματίζουν αύριο Πέμπτη 1/3 στις 18:00, έξω από το θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλώντας την πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης να πάψουν να παριστάνουν τον «Πόντιο Πιλάτο» και να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση πως«ο ΦΟΒΟΣ δεν θα περάσει στην Τέχνη».

Η Αντιγόνη Ψυχράμη έκανε γνωστή την επίθεση που δέχτηκε μέσω σόσιαλ μίντια με την παρακάτω ανάρτηση

«Θα ήθελα να ξέρω πραγματικά πού ζούμε! Δεν έφτανε που άνανδροι πέταξαν φυλλάδια στο σπίτι της μητέρας μου με προσβλητικό περιεχόμενο, τώρα ήρθε και αυτό. Η τέχνη όμως δε φιμώνεται και εγώ συνεχίζω να παίζω σε μια εξαιρετική παράσταση που σέβεται την πίστη και τη θρησκεία.
Το Jesus Christ Super Star παρουσιάζεται στο θέατρο Ακροπόλ και όποιος θέλει μπορεί να με βρει εκεί»
.

Παράλληλα στην κατάθεση μήνυσης προχώρησε ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ κατά των συντελεστών της παράστασης «Jesus Christ Superstar, όπως και ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ που ζητά την άμεση διακοπή της, καθώς όπως τονίζει, οι συντελεστές παρουσιάζουν τον Χριστό ως μέλος κοινότητας χίπις

Πριν λίγες μέρες οι εργαζόμενοι στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ προχώρησαν στην παρακάτω ανακοίνωση

«Όχι στο φόβο – όχι στη λογοκρισία – όχι στη φίμωση της Τέχνης
 
Στις 9 Φεβρουαρίου 2018, ανέβηκε στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ το κλασικό, πολυβραβευμένο μιούζικαλ “JESUS CHRIST SUPERSTAR” των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice.
Πρόκειται για ένα μιούζικαλ 45 ετών που έχει παιχτεί σε πάνω από 20 χώρες παγκοσμίως.
 
Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα βρισκόμαστε εν έτει 2018 αντιμέτωποι με παραθρησκευτικές οργανώσεις και σκοταδιστικές αντιλήψεις. Από την πρώτη μέρα, οι ομάδες αυτές προσπαθούν να συγκροτήσουν ένα φανατικό όχλο ώστε να δημιουργήσουν ακραία επεισόδια, με σκοπό να κατέβει η παράσταση. Βρίσκονται καθημερινά έξω από το θέατρο δημιουργώντας έκρυθμο κλίμα.
 
Έχουν ήδη επιτεθεί με μπογιές στην πρόσοψη και στη μαρκίζα του θεάτρου και σε αυτοκίνητα συντελεστών της παράστασης.
Με κάθε ευκαιρία εμποδίζουν απλούς θεατές που επιθυμούν να δουν την παράσταση με ακατανόμαστες βρισιές και χειροδικίες. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με προσωπικές απειλές στους ηθοποιούς και με επιθετικές αναρτήσεις όπως «κάψτε το θέατρο».
 
ΑΡΚΕΤΑ! Ως εργαζόμενοι του θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ, δηλώνουμε πως δεν θα λυγίσουμε στο φόβο που επιδιώκει να σπείρει μια αναχρονιστική ομάδα. Η καθημερινή δράση τους έξω από το θέατρο υπερβαίνει το όποιο δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας και γίνεται φορέας ανομίας και διοργανωτής πογκρόμ.
 
Δυστυχώς, παρ όλες τις μηνύσεις και αναφορές στην εισαγγελία δεν έχουμε ούτε μία σύλληψη ή προσαγωγή των ατόμων που καθημερινά προβαίνουν σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, οι περισσότερες εκ των οποίων διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες παρακολουθούν αμέτοχες.
 
Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και το δικαίωμα της προάσπισης της εργασίας μας.


 
Την Πέμπτη 1/3 στις 18:00, έξω από το θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, οι εργαζόμενοι και συντελεστές της παράστασης θα πραγματοποιήσουμε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλώντας την πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης να πάψουν να παριστάνουν τον «Πόντιο Πιλάτο» και να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση πως ο ΦΟΒΟΣ δεν θα περάσει στην Τέχνη».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ