7 Τεχνικές Αυτοάμυνας Για Τις Γυναίκες Από Ειδικούς

Ο Βίκτωρ Λουάλκο, είναι αναγνωρισμένος ειδικός των πολεμικών τεχνών. Έγραψε ένα βιβλίο, στο οποίο περιγράφει τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αυτοάμυνας για να βοηθήσει τις γυναίκες σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση.

Παρακάτω θα δείτε τις πιο εύκολες και αποτελεσματικές κινήσεις, για να δράσετε σε διαφορετικές καταστάσεις. Οποιαδήποτε γυναίκα μπορεί να τις κάνει, ανεξάρτητα με το πόσο μεγαλόσωμος είναι ο άνθρωπος που επιτίθεται.

#1 Για αρχή, να θυμάστε τα πιο τρωτά σημεία

7 Τεχνικές Αυτοάμυνας Για Τις Γυναίκες Από Ειδικούς - Εικόνα 1

Δεν έχει σημασία πόσο μεγαλόσωμος είναι αυτός που επιτίθεται, μιας και μπορείτε να αμυνθείτε αν γνωρίζετε που βρίσκονται τα πιο ευάλωτα σημεία. Τα κυριότερα είναι τα μάτια, η μύτη, ο λαιμός, ο θώρακας, τα γόνατα και η βουβωνική χώρα.

Μπορείτε να αμυνθείτε με όποιο τρόπο θέλετε, αλλά για να είστε περισσότερο ασφαλείς, θα πρέπει να θυμάστε τις πιο αποτελεσματικές κινήσεις για αυτές τις περιοχές.

#2 Απλές και αποτελεσματικές κινήσεις: 7 Τεχνικές Αυτοάμυνας Για Τις Γυναίκες Από Ειδικούς - Εικόνα 2

Μια από τις καλύτερες κινήσεις για να αμυνθείτε, είναι να του αρπάξετε τον καρπό. Πιάστε το μικρό δάχτυλο και τον παράμεσο με το ένα χέρι, και με το άλλο χέρι τον δείκτη και τον μέσο, λυγίζοντας τον καρπό προς τα εμπρός.

Αν δεν μπορείτε να τραβήξετε το χέρι του, χτυπήστε τον με μια γροθιά ή με το δάχτυλο ανάμεσα στα οστά της κλείδας ή στο μήλο του Αδάμ. Αυτό θα σας επιτρέψει να τον αποπροσανατολίσετε αρκετά και θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθει.

7 Τεχνικές Αυτοάμυνας Για Τις Γυναίκες Από Ειδικούς - Εικόνα 3

Η πιο γνωστή περιοχή για μια επίθεση, είναι η βουβωνική χώρα. Όλα τα μαθήματα αυτοάμυνας συμβουλεύουν να στοχεύετε εκεί.

Το χτύπημα σε αυτή την περιοχή, θα παραλύσει κυριολεκτικά τον επιτιθέμενο και θα έχετε αρκετό χρόνο για να ξεφύγετε.

#3 Αν σας έχει πιάσει από μπροστά: 7 Τεχνικές Αυτοάμυνας Για Τις Γυναίκες Από Ειδικούς - Εικόνα 4

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να σηκώσετε τα χέρια σας, κάντε τα εξής: μετακινήστε τα χέρια σας προς τα εμπρός και κάντε μια γροθιά μπροστά από τη λεκάνη σας. Αυτό θα δημιουργήσει αρκετό χώρο μεταξύ σας.

Χτυπήστε τη μύτη του με το μέτωπό σας. Αυτό θα τον κάνει να απομακρυνθεί. Έπειτα, χτυπήστε τον στη βουβωνική χώρα με το γόνατό σας.

7 Τεχνικές Αυτοάμυνας Για Τις Γυναίκες Από Ειδικούς - Εικόνα 5

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ