Βρετανός καλλιτέχνης πέρασε 10 χρόνια από τη ζωή του για να γίνει μαύρος

Ο 27χρονος Eli από το Μπράιτον της Αγγλίας μαγεύτηκε από νεαρή ηλικία με τα τατουάζ, όταν είδε κάποια από αυτά στο δέρμα ενός θείου του.

Μεγαλώνοντας λοιπόν αφιέρωσε 10 χρόνια για να μεταμορφωθεί πλήρως, αποκτώντας μαύρο δέρμα, τατουάζ στα μάτια και μερικές τρύπες στη μύτη και τα χείλη.

Μιλώντας στην «Daily Mail», λέει χαρακτηριστικά: «Πάντα με μάγευε η ίδια η τέχνη. Ο Πικάσο ήταν μεγάλη έμπνευση για μένα και ειδικά η αφηρημένη τέχνη, εγώ όμως ασχολούμαι με όλες τις μορφές της τέχνης. Και η σωματική τέχνη ήταν απλώς το επόμενο λογικό βήμα για μένα μεγαλώνοντας».

Βρετανός καλλιτέχνης πέρασε 10 χρόνια από τη ζωή του για να γίνει μαύρος - Εικόνα 2

Και λέει βέβαια πως ο μόνος άνθρωπος που καταλαβαίνει αυτή τη «μετάβασή» του είναι ο ίδιος: «Θέλησα να μοιάσω με αφηρημένο χαρακτήρα σε κάποιον από τους πίνακες του Πικάσο. Μου αρέσει η αφηρημένη εμφάνιση, όχι απλώς η καθαρή έκφραση».

Αφού κάλυψε λοιπόν το δέρμα του με αρκετές στρώσεις μαύρου μελανιού, προχώρησε μετά σε τατουάζ στο εσωτερικό του στόματός του, ακόμα και στους βολβούς των ματιών του, κάτι που παραδέχεται πως ήταν «ριψοκίνδυνο».

Βρετανός καλλιτέχνης πέρασε 10 χρόνια από τη ζωή του για να γίνει μαύρος - Εικόνα 3

Και μας λέει πως ακόμα και σήμερα το σώμα του είναι ένα έργο τέχνης εν εξελίξει, το οποίο μάλιστα «δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ», μιας και έχει αφιερώσει τη ζωή του στην «τελειοποίηση του έργου» του.

Βρετανός καλλιτέχνης πέρασε 10 χρόνια από τη ζωή του για να γίνει μαύρος - Εικόνα 4

Όσο για τον λόγο της ακραίας αυτής μεταμόρφωσης, είναι η επιστροφή σε πρωτόγονες μορφές ζωής, όταν τα ανθρώπινα πράγματα ήταν δηλαδή πιο αγνά…

Βρετανός καλλιτέχνης πέρασε 10 χρόνια από τη ζωή του για να γίνει μαύρος - Εικόνα 5

Βρετανός καλλιτέχνης πέρασε 10 χρόνια από τη ζωή του για να γίνει μαύρος - Εικόνα 6

Βρετανός καλλιτέχνης πέρασε 10 χρόνια από τη ζωή του για να γίνει μαύρος - Εικόνα 7

newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ