22χρονη Αφγανή πέρασε στο πανεπιστήμιο δίνοντας εξετάσεις με το δύο μηνών μωρό της να θηλάζει στην αγκαλιά της

Μια γυναίκα από το Αφγανιστάν που πέρασε στις εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο φροντίζοντας το 2 μηνών παιδί της, έχει γίνει πρότυπο ισχυρής θέλησης.

Η 22χρονη Jahan Taab, προέρχεται από ένα χωριό στην επαρχία Daikundi του Αφγανιστάν και έδωσε εξετάσεις για να σπουδάσει σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Καμπούλ.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, το 2 μηνών μωρό της άρχισε να κλαίει και η Taab κάθισε στο έδαφος για να το ησυχάσει και να το θηλάσει ενώ συνέχισε να γράφει τις απαντήσεις της.

22χρονη Αφγανή πέρασε στο πανεπιστήμιο δίνοντας εξετάσεις με το δύο μηνών μωρό της να θηλάζει στην αγκαλιά της - Εικόνα 2

Ο Yahya Erfan, ο λέκτορας που παρακολούθησε την εξέταση, δήλωσε στο BuzzFeed News ότι είδε τη «καταπληκτική» μητέρα να θηλάζει και αποφάσισε να τραβήξει μια φωτογραφία αυτής της συγκινητικής στιγμής.

Μία από τις φωτογραφίες που δείχνει τη Taab στο έδαφος με το παιδί της στην αγκαλιά της ενώ γράφει τις απαντήσεις της, έχει προσελκύσει το θαυμασμό πολλών ανθρώπων που την ενθαρρύνουν να μην παρατήσει τις σπουδές της.

22χρονη Αφγανή πέρασε στο πανεπιστήμιο δίνοντας εξετάσεις με το δύο μηνών μωρό της να θηλάζει στην αγκαλιά της - Εικόνα 3

“Είκοσι χρόνια μετά, το παιδί θα δει αυτή τη φωτογραφία σε ένα καλύτερο Αφγανιστάν,” έγραψε ένας άντρας στο Twitter.

Ένας άλλος είπε ότι η εικόνα αυτή είναι «απολύτως συγκινητική», ενώ ένα άλλο άτομο αποκάλεσε τη μητέρα ως «θρύλο».

Οι άλλοι φοιτητές ήταν «υποστηρικτικοί» μαζί της και δεν φάνηκαν να ενοχλούνται από το κλάμα του μωρού.

Η Taab πέρασε στις εισαγωγικές εξετάσεις και τώρα είναι έτοιμη να σπουδάσει κοινωνικές επιστήμες.

22χρονη Αφγανή πέρασε στο πανεπιστήμιο δίνοντας εξετάσεις με το δύο μηνών μωρό της να θηλάζει στην αγκαλιά της - Εικόνα 4

Αλλά η μητέρα, η οποία προέρχεται από μια «φτωχή οικογένεια» σύμφωνα με τον καθηγητή της, ανησυχεί ότι δεν θα μπορέσει να πληρώσει τα δίδακτρα, γι’ αυτό μίλησε με τους υπαλλήλους της σχολής της μήπως μπορέσει να πάρει υποτροφία.

Ανησυχεί επίσης ότι δεν θα μπορέσει να φοιτήσει κανονικά στο σχολείο, επειδή ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό.

“Δεν υπάρχουν δρόμοι για αυτοκίνητα” είπε ο Erfan.

Μια οργάνωση που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει ξεκινήσει έναν έρανο στο Go Fund Me για να βοηθήσει τη μητέρα να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της.

“Ο λόγος της εκστρατείας είναι ότι τίποτα δεν πρέπει να εμποδίσει αυτή τη γυναίκα να ολοκληρώσει τις σπουδές της,” δήλωσε στο CNN ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ