18 ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα που ίσως δεν ξέρατε μέχρι σήμερα

Σήμερα η ανθρωπότητα ξεπέρασε τον εαυτό της και η πρόοδος δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει. Ωστόσο, μέχρι τώρα έχουν γίνει πολλά γεγονότα που έχουν συμβάλει λίγο ή πολύ στη διαμόρφωση της ζωής όπως την γνωρίζουμε. Κάποια ήταν καθοριστικά, ενώ ορισμένα απλά έμειναν στην ιστορία και στη μνήμη πολλών ανθρώπων.

Παρακάτω θα δείτε κάποια από τα γεγονότα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα την ιστορία και να την δείτε από μια διαφορετική οπτική γωνία.

#18 Ο μύθος του Κύκλωπα18 ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα που ίσως δεν ξέρατε μέχρι σήμερα - Εικόνα 1

© Wikipedia   © Wikipedia

Οι ελληνικοί μύθοι είναι γεμάτοι με ιστορίες για τους κύκλωπες. Αλλά υπήρχαν πραγματικά ή έχουν μπερδευτεί με κάποιον ή κάτι άλλο; Οι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι όταν βρέθηκαν τα λείψανα των μαμούθ, οι Έλληνες δεν κατάλαβαν από πού προήλθαν αυτά τα μεγάλα οστά και έβγαλαν τα συμπεράσματά τους.

#17 Τα κουμπιά στα ρούχα για τη ρινική καταρροή18 ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα που ίσως δεν ξέρατε μέχρι σήμερα - Εικόνα 2

© Wikipedia   © Pixabay

Ίσως έχετε αναρωτηθεί γιατί να υπάρχουν κουμπιά στα μανίκια των ενδυμάτων. Φυσικά, πλέον θεωρείται μια στιλιστική προσθήκη. Στην πραγματικότητα, είναι μια εφεύρεση του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Ο ίδιος διέταξε να ραφτούν κουμπιά στα μανίκια των ενδυμάτων των στρατιωτών, έτσι ώστε να σταματήσουν την κακή συνήθεια που είχαν να χρησιμοποιούν τα μανίκια τους για τη ρινική καταρροή.

#16 Ο Όρκος του Ιπποκράτη, δεν γράφτηκε από τον Ιπποκράτη18 ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα που ίσως δεν ξέρατε μέχρι σήμερα - Εικόνα 3

© Wikipedia

Στο πρώτο προσχέδιο που γράφηκε από τον Ιπποκράτη, απαγορεύτηκε στους γιατρούς να προωθούν την έκτρωση και αποκαλύφθηκε η έννοια των «ιατρικών μυστικών». Η πλήρης εκδοχή την οποία γνωρίζουμε τώρα, εμφανίστηκε πολύ αργότερα από το θάνατο του Έλληνα γιατρού και φιλοσόφου.

#15 Τα μυρμήγκια στρατιώτες χρησιμοποιούνταν για να ράψουν πληγές18 ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα που ίσως δεν ξέρατε μέχρι σήμερα - Εικόνα 4

© Wikipedia   © EastNews

Οι Ινδοί είναι γνωστοί στην ιστορία ως πολύ ανεξάρτητοι και ισχυροί άνθρωποι. Ήταν τόσο δυνατοί και αυστηροί που έκλειναν τις πληγές τους με τη βοήθεια στρατιωτικών μυρμηγκιών. Αυτά τα έντομα έπιαναν με τα σαγόνια τους τις άκρες του τραύματος και δεν του επέτρεπαν να χωριστεί.

#14 Οι κομμωτές ήταν οδοντίατρο18 ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα που ίσως δεν ξέρατε μέχρι σήμερα - Εικόνα 5

© EastNews

Κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων, πολλοί στρατιώτες έχασαν τα δόντια τους. Οι κομμωτές εκείνης της εποχής, άρχισαν να φτιάχνουν τεχνητά σαγόνια χρησιμοποιώντας τα δόντια των νεκρών στρατιωτών. Ονομάστηκαν «δόντια του Βατερλώ» και επειδή δεν υπήρχαν ακόμα οδοντίατροι, όλη η δουλειά γινόταν από τους κομμωτές.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ