Γυναίκα με διαταραχή που της πρήζει τα πόδια φωτογραφίζεται με εσώροuχα για να ενθαρρύνει τις άλλες γυναίκες ν’ αγαπούν το σώμα τους

Μια γυναίκα με πρησμένα πόδια έχει κάνει αίσθηση στο Instagram, αφού φωτογραφίζεται με εσώροuχα για να ενθαρρύνει τις άλλες γυναίκες να αγκαλιάσουν το σώμα τους και να είναι περήφανες για τη διαφορετικότητά τους.

Η 30χρονη Carmen Smith, από την Pasadena της Καλιφόρνιας, έχει υπομείνει σκληρά σχόλια και βλέμματα από ξένους σε όλη της τη ζωή επειδή από 3 χρονών εμφάνισε λεμφοίδημα, το οποίο της προκαλεί πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους.

Ενώ προσπαθούσε να κρύψει τα άκρα της για χρόνια, ο φίλος της κας Smith, ο 43χρονος Kahari Jumal, την βοήθησε να δεχτεί την κατάστασή της και την ενθάρρυνε να φοράει συχνά sέξι εσώροuχα για τους 48.000 ακόλουθους της στο Instagram.

Γυναίκα με διαταραχή που της πρήζει τα πόδια φωτογραφίζεται με εσώρουχα για να ενθαρρύνει τις άλλες γυναίκες ν’ αγαπούν το σώμα τους - Εικόνα 2

Η κ. Smith, η οποία ισχυρίζεται ότι λαμβάνει τακτικά μηνύματα από γυναίκες που την ευχαριστούν που εμφανίζει τις «ατελειές» της, μιλάει για να ενθαρρύνει τις άλλες γυναίκες να είναι άνετες με το σώμα τους.

Είπε στην Barcroft TV: “Να είσαι αυτό που θέλεις να είσαι, να μην περιορίζεσαι στο κουτί που σε κλείνει η κοινωνία.”

“Οι διαφορές μας μας κάνουν όμορφους.”

Το λεμφοίδημα επηρεάζει έως και 10 εκατομμύρια άτομα στις ΗΠΑ.

Γυναίκα με διαταραχή που της πρήζει τα πόδια φωτογραφίζεται με εσώρουχα για να ενθαρρύνει τις άλλες γυναίκες ν’ αγαπούν το σώμα τους - Εικόνα 3

“Αγαπώ τον εαυτό μου.”

Για την πρώτη φωτογράφηση της, στην οποία επικεντρώθηκε στο λεμφοίδημά της, η κ. Smith χρησιμοποίησε ταμπέλες για να επισημάνει τα hashtags για τα οποία έχει γίνει γνωστή, όπως το #lymphedemawarrior και το #eatthecaketoo.

Είπε: “Οι θετικές αντιδράσεις στο Instagram με κάνουν να ξέρω ότι κάνω αυτό που πρέπει να κάνω.”

“Οι γυναίκες που μου στέλνουν στα εισερχόμενα μου λένε, ‘Τα πόδια μου μοιάζουν με τα δικά σου. Δεν έχω δει ποτέ κανέναν του οποίου το σώμα μοιάζει με δικό μου.’”

Γυναίκα με διαταραχή που της πρήζει τα πόδια φωτογραφίζεται με εσώρουχα για να ενθαρρύνει τις άλλες γυναίκες ν’ αγαπούν το σώμα τους - Εικόνα 4

“Σε ευχαριστώ που δείχνεις το σώμα σου, αυτό με κάνει να νιώθω άνετα.”

Προσθέτει: “Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά 9 φορές στις 10 θα ξυπνήσω και θα πω στον εαυτό μου: “Είσαι μια χαρά, φροντίζεις το σώμα σου, σου αρέσει αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη.”

“Νομίζω ότι αν μπορούσαμε όλοι να το κάνουμε αυτό, ειλικρινά αυτός ο κόσμος θα ήταν πολύ πιο θετικός από ό, τι είναι τώρα.”

Γυναίκα με διαταραχή που της πρήζει τα πόδια φωτογραφίζεται με εσώρουχα για να ενθαρρύνει τις άλλες γυναίκες ν’ αγαπούν το σώμα τους - Εικόνα 5

Σαν παιδί δέχθηκε αρκετό bullying

Η κ. Smith κληρονόμησε το λεμφοίδημα, με τα συμπτώματά του να γίνονται προφανή από τότε που ήταν μικρό παιδί.

Είπε: “Η μαμά μου λέει ότι ήμουν περίπου τριών όταν παρατήρησε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει. Παραπονιόμουν πολύ ότι τα πόδια μου με πονούσαν.”

“Με πήγε στο γιατρό ο οποίος έκανε τη διάγνωση, δηλώνοντας ότι πιθανότατα να γεννήθηκα χωρίς μερικούς από τους λεμφαδένες μου.”

Γυναίκα με διαταραχή που της πρήζει τα πόδια φωτογραφίζεται με εσώρουχα για να ενθαρρύνει τις άλλες γυναίκες ν’ αγαπούν το σώμα τους - Εικόνα 6

Ως παιδί, η κ. Smith αναγκάστηκε να φοράει παντόφλες συχνά λόγω του ότι είναι τα μόνα παπούτσια που ταιριάζουν άνετα στα πόδια της.

Προσπάθησε επίσης να κρύψει το δεξί της πόδι, το οποίο είναι το πιο πρησμένο από τα δύο.

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας της, τα συμπτώματα της κας Smith προχώρησαν, καθιστώντας το οίδημα ακόμα πιο αισθητό.

Είπε: “Με έκανε να ντρέπομαι. Μέχρι σήμερα, δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι να κοιτούν τα πόδια μου.”

Γυναίκα με διαταραχή που της πρήζει τα πόδια φωτογραφίζεται με εσώρουχα για να ενθαρρύνει τις άλλες γυναίκες ν’ αγαπούν το σώμα τους - Εικόνα 7

Παίρνει δύναμη από την αγάπη του φίλου της

Παρά την αρχική έλλειψη αυτοπεποίθησης, η νοοτροπία της κυρίας Smith άρχισε σταδιακά να αλλάζει καθώς μεγάλωνε.

Η κα Smith πλέον φωτογραφίζεται με τα αγαπημένα της εσώροuχα, κάτι που δεν ενοχλεί τον σύντροφό της Jumal, τον οποίο γνώρισε μέσω της δουλειάς της.

Ο κ. Jumal είπε: “Την έβλεπα να περπατάει και το πρώτο πράγμα που παρατήρησα καθώς περπατούσε ήταν το ανάστημά της.”

Γυναίκα με διαταραχή που της πρήζει τα πόδια φωτογραφίζεται με εσώρουχα για να ενθαρρύνει τις άλλες γυναίκες ν’ αγαπούν το σώμα τους - Εικόνα 8

“Η πρώτη μου εντύπωση για την Carmen την πρώτη φορά που την είδα ήταν πολύ θετική.”

Η κ. Smith λέει ότι την αυτοπεποίθησή της την οφείλει στον κ. Jumal και λέει: “Ο τρόπος με τον οποίο ο φίλος μου με κάνει να αισθάνομαι για το σώμα μου είναι κάτι που εύχομαι κάθε γυναίκα να βιώσει.”

“Ένας σύντροφος που σου δίνει δύναμη και σε ενθαρρύνει να αγαπάς το σώμα σου, θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου.”

Γυναίκα με διαταραχή που της πρήζει τα πόδια φωτογραφίζεται με εσώρουχα για να ενθαρρύνει τις άλλες γυναίκες ν’ αγαπούν το σώμα τους - Εικόνα 9

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ