15 γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν σκληρή γυμναστική για χάρη του ρόλου τους

Το να είναι κανείς ηθοποιός, απαιτεί πολλή δουλειά και προετοιμασία. Προκειμένου να φαίνονται άψογοι στη μεγάλη οθόνη, μερικές φορές πρέπει να περάσουν από εξαντλητικά προγράμματα προπόνησης και να εκπαιδεύονται 24 ώρες το 24ωρο για να αποκτήσουν νέες δεξιότητες σε περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Η σκληρή δουλειά πάντα αποδίδει. Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με 15 ηθοποιούς που προσπάθησαν σκληρά και πέτυχαν πολλά για τους ρόλους τους!

Γκαλ Γκαντότ, Γουόντερ Γούμαν15 γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν σκληρή γυμναστική για χάρη του ρόλου τους - Εικόνα 1

Instagram

Η Ισραηλινή ηθοποιός Γκαλ Γκαντότ, δεν είχε ποτέ πρόβλημα υπερβολικού βάρους και πάντα ήταν αδύνατη. Όταν επιλέχθηκε για να πάρει τον ρόλο της Νταϊάνα Πρινς, έπρεπε να αποκτήσει πολλούς μύες. Για 9 μήνες γυμναζόταν με έναν από τους καλύτερους προπονητές του Χόλιγουντ.15 γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν σκληρή γυμναστική για χάρη του ρόλου τους - Εικόνα 2

Instagram

Η εντατική της προπόνηση περιελάμβανε 2 ώρες στο γυμναστήριο, 2 ώρες πάλης και 2 ώρες ιππασίας. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό μιας και η ηθοποιός απέκτησε σχεδόν 8 κιλά μυών και έδειχνε πιο όμορφη από ποτέ.15 γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν σκληρή γυμναστική για χάρη του ρόλου τους - Εικόνα 3

Instagram

Αλίσια Βικάντερ, Tomb Raider15 γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν σκληρή γυμναστική για χάρη του ρόλου τους - Εικόνα 4

© Warner Bros.   © Metro-Goldwyn-Mayer

Όταν η Αλίσια επιλέχθηκε για το ρόλο της Λάρα Κροφτ στην ταινία του 2018, πολλοί αναρωτήθηκαν πως θα κατάφερνε να μεταμορφωθεί. Η προκάτοχός της ήταν η όμορφη και ταλαντούχα Αντζελίνα Τζολί και η σύγκριση ήταν αναπόφευκτη. Έτσι, δεν ήταν περίεργο που η Αλίσια ξεκίνησε εξουθενωτικές προπονήσεις για να προετοιμαστεί.

Εκτός από τις προπονήσεις στο γυμναστήριο, η ηθοποιός έκανε ποδηλασία, πολεμικές τέχνες, αναρρίχηση και κολύμπι. Απέκτησε 5,5 κιλά μυών και τώρα φαίνεται τέλεια για το ρόλο.

Σκάρλετ Γιόχανσον, Το φάντασμα στο κέλυφος15 γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν σκληρή γυμναστική για χάρη του ρόλου τους - Εικόνα 5

© Paramount Pictures   © DreamWorks Pictures

Από την πρώτη της εμφάνιση ως Μαύρη Χήρα το 2010, η ηθοποιός έπρεπε να παραμείνει σε φόρμα και γυμνασμένη. Όμως, όταν έπρεπε να μεταμορφωθεί για τον ρόλο της στην ταινία «Το Φάντασμα στο Κέλυφος», διπλασίασε τις δραστηριότητές της στο γυμναστήριο.

Έπρεπε να αποκτήσει το απόλυτο σώμα για να φαίνεται ιδανική μέσα στη στολή της, αλλά και να βελτιώσει τις ικανότητές της στη μάχη.

Ζόε Σαλντάνα, Avatar15 γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν σκληρή γυμναστική για χάρη του ρόλου τους - Εικόνα 6

© Zoe Saldana / facebook

Η ερμηνεία της Ζόε στην ταινία «Avatar», ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη σύμφωνα με τους κριτικούς και το κοινό. Παρόλο που οι θεατές είδαν μόνο τον χαρακτήρα της Νεϊτίρι ως μοντέλο κινουμένων σχεδίων, η ηθοποιός έπρεπε να κάνει κάποιες σοβαρές προετοιμασίες για το ρόλο της.15 γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν σκληρή γυμναστική για χάρη του ρόλου τους - Εικόνα 7

Instagram

Η Ζόε πέρασε 6 μήνες μαθαίνοντας τοξοβολία, ιππασία και πολεμικές τέχνες. Και έπρεπε να τα κάνει όλα αυτά ενώ φορούσε μια βαριά κάμερα κεφαλής και ένα άβολο κοστούμι.

Νάταλι Πόρτμαν, Μαύρος Κύκνος15 γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν σκληρή γυμναστική για χάρη του ρόλου τους - Εικόνα 8

© Fox Searchlight Pictures

Το 2011, η Νάταλι Πόρτμαν κέρδισε ένα βραβείο Όσκαρ ως την καλύτερη ηθοποιό για την εμφάνισή της στην ταινία «Μαύρος Κύκνος». Η ηθοποιός έκανε εξαντλητικές προπονήσεις για το ρόλο της Νίνα, στην ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι. Έπρεπε να αποκτήσει το σώμα και τις δεξιότητες μιας μπαλαρίνας, για αυτό πέρασε 1 χρόνο κάνοντας μαθήματα χορογραφίας για 5 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα.

Όταν ξεκίνησε η παραγωγή, η Νάταλι έπρεπε να αυξήσει τις ώρες του χορού από 5 σε 16 την ημέρα. Έμεινε πιστή στις προπονήσεις και την αυστηρή της δίαιτα, με αποτέλεσμα να χάσει 9 κιλά.

Άλισον Μπρι, GLOW15 γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν σκληρή γυμναστική για χάρη του ρόλου τους - Εικόνα 9

Instagram

Η ηθοποιός είναι το αστέρι της τηλεοπτικής σειράς «GLOW» του Netflix, για τις γυναίκες που ασχολούνται με την πάλη. Για να μπορέσει να πάρει τον ρόλο, έπρεπε να εκπαιδευτεί σαν επαγγελματίας. Έκανε αεροβική γυμναστική και ασκήσεις δύναμης, 2 φορές την ημέρα. Στόχος της ήταν να κάνει το σώμα της να δείχνει κατάλληλο αλλά και ανθεκτικό.

Ούμα Θέρμαν, Kill Bill15 γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν σκληρή γυμναστική για χάρη του ρόλου τους - Εικόνα 10

© Miramax

Ο θρυλική Νύφη από τις ταινίες «Kill Bill» είναι επαγγελματίας δολοφόνος, που θα μπορούσε να σκοτώσει 50 άνδρες σε μια ξιφομαχία. Για να γίνει αυτός ο εξαιρετικός χαρακτήρας, η ηθοποιός έπρεπε να αποκτήσει πολλές νέες δεξιότητες όπως πολλά στυλ Κούνγκ-Φου, διαφορετικά στυλ ξιφομαχίας, πολεμικές τέχνες, πέταγμα μαχαιριών και μάχη με μαχαίρια.

Τζένιφερ Λόρενς, Αγώνες Πείνας15 γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν σκληρή γυμναστική για χάρη του ρόλου τους - Εικόνα 11

© Lionsgate Films

Η ηθοποιός έπρεπε να αποκτήσει αρκετές δεξιότητες για τον ρόλο της Κάτνις Έβερντιν. Μερικές από αυτές ήταν η αναρρίχηση σε βράχους και δέντρα, η πυγμαχία, το τρέξιμο, τα άλματα και η τοξοβολία. Επιπλέον, έπρεπε να κάνει και αρκετή αεροβική γυμναστική. Το αποτέλεσμα ήταν απίθανο και η ηθοποιός έδειχνε τέλεια στη φλογερή της ενδυμασία.

Χίλαρι Σουάνκ, Million Dollar Baby15 γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν σκληρή γυμναστική για χάρη του ρόλου τους - Εικόνα 12

© Warner Bros.

Η ηθοποιός έπρεπε να προσπαθήσει σκληρά για να βρει τη φόρμα της και να πάρει τον ρόλο στην ταινία «Million Dollar Baby». Όλη η μέρα της ήταν προγραμματισμένη, από τα γεύματα ως τις προπονήσεις. Ακόμη και ο ύπνος της έπρεπε να προσαρμοστεί κατάλληλα για την προετοιμασία. Προκειμένου να αποκτήσει μύες, η Χίλαρι σήκωνε βάρη 6 ημέρες την εβδομάδα και έτρωγε πολλές πρωτεΐνες. Ως αποτέλεσμα αυτών των προετοιμασιών, η ηθοποιός απέκτησε περίπου 9 κιλά μυών και κέρδισε το δεύτερό της Όσκαρ.

Ντέμι Μουρ, Η επίλεκτη15 γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν σκληρή γυμναστική για χάρη του ρόλου τους - Εικόνα 13

© Buena Vista Pictures

Το 1997, η Ντέμι Μουρ έκανε τις περισσότερες απαιτητικές σκηνές μόνη της, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων κάμψεων με το ένα χέρι. Για να μπορέσει να το κάνει αυτό, η ηθοποιός εκπαιδεύτηκε με ένα πραγματικό μέλος του ναυτικού. Οι προπονήσεις της πραγματοποιούνταν καθημερινά και περιελάμβαναν αεροβική και άρση βαρών.

Αν Χάθαγουεϊ, Ο σκοτεινός ιππότης: Η επιστροφή15 γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν σκληρή γυμναστική για χάρη του ρόλου τους - Εικόνα 14

© Warner Bros.

Το 2012, ήταν αναμφίβολα μια απαιτητική χρονιά για την ηθοποιό. Κέρδισε Όσκαρ για την ταινία «Οι Άθλιοι» και έπρεπε να χάσει 11 κιλά. Αμέσως μετά, ξεκίνησε τα γυρίσματα για την ταινία «Ο σκοτεινός ιππότης: Η επιστροφή» του Κρίστοφερ Νόλαν. Για να δείχνει τέλεια μέσα στη στολή της, έπρεπε να κάνει χορογραφίες μάχης, πολεμικές τέχνες και γιόγκα.

Σοφία Μπουτέλα, Kingsman: Η μυστική υπηρεσία15 γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν σκληρή γυμναστική για χάρη του ρόλου τους - Εικόνα 15

Instagram

Η Σοφία Μπουτέλα έγινε γνωστή μέσα από μια διαφήμιση της Nike. Ήταν χορεύτρια κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας και πάντα είχε άριστη κατάσταση. Αλλά ακόμη και αυτό δεν ήταν αρκετό όταν την επέλεξαν για το ρόλο μιας τρελής δολοφόνου στην ταινία «Kingsman: Η μυστική υπηρεσία» του 2014. Για να προετοιμαστεί για το ρόλο, έκανε μαθήματα Τάε Κβον Ντο και Ταϊλανδέζικου μποξ για τρεις μήνες.

Μισέλ Ροντρίγκεζ, Girlfight15 γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν σκληρή γυμναστική για χάρη του ρόλου τους - Εικόνα 16

© Michelle Rodriguez / facebook

Η Μισέλ Ροντρίγκεζ ξεκίνησε την καριέρα της με το ρόλο μιας μπλεγμένης μαχήτριας στην ταινία «Girlfight» του 2000. Είχε προετοιμαστεί εντατικά για την ταινία και προπονούνταν 2 ως 6 ώρες την ημέρα. Η άρση βαρών και η κατανάλωση πρωτεϊνών την οδήγησε στην απόκτηση 4,5 κιλών μυών.

Σαρλίζ Θερόν, Atomic Blonde15 γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν σκληρή γυμναστική για χάρη του ρόλου τους - Εικόνα 17

Instagram

Η Σαρλίζ Θερόν σε μια από τις τελευταίες της ταινίες, υποδύθηκε μια πράκτορα και για να φαίνεται τέλεια προπονούνταν 4 ώρες την ημέρα. Η προετοιμασία ήταν τόσο έντονη, που η ηθοποιός έσπασε δύο δόντια.

Ταράτζι Π. Χένσον, Περήφανη Μαίρη15 γυναίκες ηθοποιοί που έκαναν σκληρή γυμναστική για χάρη του ρόλου τους - Εικόνα 18

Instagram

Η Ταράτζι Π. Χένσον είναι μια ισχυρή γυναίκα! Το γεγονός πως είναι 47 ετών, δεν την εμπόδισε να κάνει τα περισσότερα από τα ακροβατικά που απαιτούνταν στην ταινία δράσης «Περήφανη Μαίρη» του 2018. Οι σκληρές προπονήσεις της περιλάμβαναν πολλές ώρες γυμναστικής και μάχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ