10 κόλπα που χρησιμοποιούν τα λούνα παρκ για να αρπάζουν τα χρήματα σας

Το 2013, ο 30χρονος Χένρι Γκρίμπομ έχασε 2.111 ευρώ προσπαθώντας να κερδίσει ένα Xbox Kinect σε ένα παιχνίδι πετάγματος μπάλας. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν σπάνια μεγάλα ποσά στα λούνα παρκ, το ερώτημα είναι το εξής: Γιατί σχεδόν όλοι χάνουν στα παιχνίδια;

Παρακάτω θα μάθετε γιατί είναι καλύτερο να αποφεύγετε ορισμένα παιχνίδια που αποδεικνύονται απάτες και πως μπορείτε να κερδίσετε την επόμενη φορά που θα δοκιμάσετε να παίξετε.

#1 Πέταγμα μπάλας σε κουβάδες10 κόλπα που χρησιμοποιούν τα λούνα παρκ για να αρπάζουν τα χρήματα σας - Εικόνα 1

© rainieramusements

Αυτό το παιχνίδι είναι στημένο έτσι ώστε να χάνετε. Ο υπεύθυνος πετά το πρώτο μπαλάκι από μια πλεονεκτική θέση και η μπάλα αποτρέπει τη δική σας δοκιμαστική βολή από το πέσει έξω, δημιουργώντας σας την ψευδαίσθηση πως το παιχνίδι είναι εύκολο. Όταν προσπαθήσετε να πετάξετε το μπαλάκι σε έναν άδειο κουβά, θα αναπηδήσει και δεν θα μείνει στο εσωτερικό του. Οι κουβάδες είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό, ώστε να προκαλούν επιπλέον αναπήδηση.

#2 Πάπια στη λίμνη10 κόλπα που χρησιμοποιούν τα λούνα παρκ για να αρπάζουν τα χρήματα σας - Εικόνα 2

© depositphotos

Πρόκειται για ένα δημοφιλές και εύκολο παιχνίδι για τα μικρά παιδιά. Όταν βγάζετε την πλαστική πάπια έξω με ένα καλάμι, το βραβείο σας εμφανίζεται στο κάτω μέρος της. Ελπίζετε να κερδίσετε το καλύτερο, αλλά τα περισσότερα βραβεία δεν είναι τίποτα σημαντικό.

#3 Σκάσιμο μπαλονιών με βελάκια10 κόλπα που χρησιμοποιούν τα λούνα παρκ για να αρπάζουν τα χρήματα σας - Εικόνα 3

© depositphotos

Δεν είναι εύκολο να χτυπήσετε και να σκάσετε τα μπαλόνια σε αυτό το παιχνίδι, μιας και δεν είναι αρκετά φουσκωμένα. Επιπλέον, τα βελάκια δεν έχουν έντονη μύτη με αποτέλεσμα να μην προκαλούν το σκάσιμο. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσετε αυτό το παιχνίδι είναι να ρίξετε τα βελάκια πολύ δυνατά. Στοχεύστε τα μπαλόνια που είναι στα πλάγια, αν θέλετε ένα καλύτερο βραβείο.

#4 Χτύπα τον τυφλοπόντικα10 κόλπα που χρησιμοποιούν τα λούνα παρκ για να αρπάζουν τα χρήματα σας - Εικόνα 4

© sakura/flickr   © Laura/flickr

Το παιχνίδι αυτό έχει ένα μυστικό για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μην σηκώνετε το σφυρί πολύ ψηλά και κάντε την κίνησή σας όσο το δυνατόν πιο κοφτή και πιο μικρή γίνεται για να χτυπήσετε τα μικρά πλάσματα που βγαίνουν από τις τρύπες.

#5 Πυραμίδα με μπουκάλια γάλακτος10 κόλπα που χρησιμοποιούν τα λούνα παρκ για να αρπάζουν τα χρήματα σας - Εικόνα 5

© partylandutah

Είναι ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι, μιας και ο πυθμένας τους είναι κατασκευασμένος από μέταλλο ή τα ίδια τα μπουκάλια είναι γεμάτα με βαρίδια. Αντιθέτως, οι μπάλες είναι ελαφριές, ενώ μπορεί να περιέχουν φελλούς για να μειώνεται το βάρος τους. Δώστε προσοχή στο πως τοποθετούνται τα μπουκάλια. Αν κάποιο προεξέχει ελαφρώς από τα άλλα, μπορεί να απορροφήσει όλη τη δύναμη της βολής σας.

Αν παρόλα αυτά θέλετε να δοκιμάσετε, ρίξτε την μπάλα όσο πιο δυνατά μπορείτε, στοχεύοντας το μπουκάλι που βρίσκεται στη μέση του κάτω μέρους.

#6 Σκάλα σχοινιών10 κόλπα που χρησιμοποιούν τα λούνα παρκ για να αρπάζουν τα χρήματα σας - Εικόνα 6

© 106 KHQ Morning Show/ facebook

Το παιχνίδι είναι απλό: Ο παίκτης πρέπει να αναρριχηθεί στη σκάλα και να χτυπήσει το κουδούνι στην κορυφή. Το πρόβλημα είναι ότι η σκάλα είναι κεκλιμένη και προσαρτημένη στις συνεχώς κινούμενες τροχαλίες. Για να διατηρήσετε την ισορροπία σας, τοποθετήστε τα χέρια σας στα εξωτερικά σχοινιά και όχι στα σκαλοπάτια, και τα πόδια σας στο σημείο όπου συναντιούνται τα σκαλιά και το σχοινί. Τέλος, αντισταθμίστε κάθε κίνηση σας.

#7 Πέταγμα κρίκων10 κόλπα που χρησιμοποιούν τα λούνα παρκ για να αρπάζουν τα χρήματα σας - Εικόνα 7

© Pounce-Matics/ facebook

Οι κρίκοι που πετάτε και προσπαθείτε να τοποθετήσετε στα μπουκάλια, είναι κατασκευασμένοι από ένα μαλακό πλαστικό για να αναπηδούν και είναι λίγο φαρδύτεροι από το λαιμό των φιαλών. Ο υπεύθυνος πετά και βάζει τον κρίκο με ευκολία για να σας πείσει να δοκιμάσετε, αλλά ο δικός του είναι λίγο μεγαλύτερος από αυτούς των πελατών. Ένας τρόπος για να αυξήσετε τις πιθανότητες να κερδίσετε, είναι να προσπαθήσετε να πετύχετε την καλύτερη δυνατή περιστροφή όταν πετάτε τους κρίκους.

#8 Ελεύθερη βολή10 κόλπα που χρησιμοποιούν τα λούνα παρκ για να αρπάζουν τα χρήματα σας - Εικόνα 8

© Lucas Holtom Carnival/ facebook

Πολλά πράγματα είναι λανθασμένα τόσο στο στεφάνι, όσο και στην μπάλα. Το στεφάνι είναι ψηλότερα, ενώ έχει οβάλ και μικρότερο σχήμα από τα συνηθισμένα καλάθια που είναι στρόγγυλα. Επίσης, οι μπάλες είναι αρκετά φουσκωμένες για να αναπηδούν πολύ ψηλά.

#9 Πέταγμα μπάλας10 κόλπα που χρησιμοποιούν τα λούνα παρκ για να αρπάζουν τα χρήματα σας - Εικόνα 9

© fiestarentals

Αυτό το παιχνίδι κατέστρεψε τον Χένρι Γκρίμπομ. Οι παίκτες πρέπει να τοποθετήσουν την μπάλα στο καλάθι που γέρνει. Το κόλπο εδώ είναι ότι θα πρέπει να σταθείτε ακριβώς δίπλα στον πίνακα για να δώσετε στη μπάλα τη σωστή αναπήδηση. Ενώ ο υπεύθυνος μπορεί να πλησιάσει κοντά για να σας δείξει πόσο εύκολο είναι το παιχνίδι, η γραμμή στην οποία πρέπει να σταθείτε, σας εμποδίζει να έρθετε αρκετά κοντά στα καλάθια και να κερδίσετε το παιχνίδι.

#10 Ρίξτε το αστέρι10 κόλπα που χρησιμοποιούν τα λούνα παρκ για να αρπάζουν τα χρήματα σας - Εικόνα 10

© depositphotos

Ο σκοπός αυτού του παιχνιδιού είναι να κάνετε το κόκκινο αστέρι στο φύλλο του χαρτιού να πέσει, πυροβολώντας το. Αν ο στόχος είναι τυπωμένος σε χαρτί ή σε λινό ύφασμα, αυτό θα είναι σχεδόν αδύνατο. Θα χρειαστεί να προσαρμόσετε προσεκτικά τον στόχο σας καθώς όλα τα όπλα είναι «πειραγμένα» και ο υπεύθυνος θα μπορούσε να έχει παραποιήσει τα πεδία. Για να κερδίσετε μετά την προσαρμογή του στόχου, πυροβολήστε το κυκλικό μοτίβο γύρω από το αστέρι αντί να ρίξετε απευθείας σε αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ