Μοναδικές φωτογραφίες: Το ταξίδι στο Μαρόκο ενός Έλληνα ερασιτέχνη φωτογράφου

«Ήταν αρκετά αυτά που μου έκαναν εντύπωση σε αυτή τη χώρα. Το πιο χαρακτηριστικό όμως ήταν η πολύ γρήγορη εναλλαγή χρωμάτων στο οτιδήποτε έβλεπα.

Μοναδικές φωτογραφίες: Το ταξίδι στο Μαρόκο ενός Έλληνα ερασιτέχνη φωτογράφου - Εικόνα 1

Από τα κτίρια μέχρι τις παραδοσιακές φορεσιές των ντόπιων, τα χρώματα ήταν ζωντανά και έντονα όπως η ζωή στο Μαρόκο», λέει ο Στέλιος Μιχελής, ένας εργαζόμενος στον τομέα της νοσηλευτικής με αγάπη για τη φωτογραφία, σχετικά με το ταξίδι του και τις εντυπώσεις από το Μαρόκο.

Μοναδικές φωτογραφίες: Το ταξίδι στο Μαρόκο ενός Έλληνα ερασιτέχνη φωτογράφου - Εικόνα 2

«Αν μπορούσα να πάω μονάχα σε ένα μέρος στο Μαρόκο σίγουρα αυτό θα ήταν το Μαρακές με επίκεντρο την πλατεία Τζεμααά Ελ Φνα, εκεί όπου όταν πέφτει το βράδυ, μεταμορφώνεται σε ένα σκηνικό μιας άλλης εποχής.

Μοναδικές φωτογραφίες: Το ταξίδι στο Μαρόκο ενός Έλληνα ερασιτέχνη φωτογράφου - Εικόνα 3

Διεγείρονται όλες οι αισθήσεις σου από τις μυρωδιές των φαγητών που πωλούνται στους υπαίθριους πάγκους, το πορτραίτα των ανθρώπων που την επισκέπτονται, ντόπιοι, οι φωνές και τα γέλια όπου μπερδεύονται στις Μαροκινές μελωδίες, σε κάνουν σιγά σιγά να μπαίνεις σε αυτή την μοναδική μαγεία που εκπέμπει ο συγκεκριμένος χώρος.

Μοναδικές φωτογραφίες: Το ταξίδι στο Μαρόκο ενός Έλληνα ερασιτέχνη φωτογράφου - Εικόνα 4

Με αποκορύφωμα τις χαρτορίχτρες, τους γητευτές φιδιών, πλανόδιους με μαϊμούδες και το πιο αλλόκοτο όλων, τους οδοντιάτρους που εξέταζαν τους πελάτες τους δίπλα μου στο πεζοδρόμιο. Τα σουκ, τα παλιά αρχοντικά και τα καλά κρυμμένα εργαστήρια ολοκληρώνουν την μαγεία της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ!», λέει ο ίδιος.

Μοναδικές φωτογραφίες: Το ταξίδι στο Μαρόκο ενός Έλληνα ερασιτέχνη φωτογράφου - Εικόνα 5

Ο Στέλιος Μιχελής εργάζεται στον τομέα της υγείας ως νοσηλευτής ανάνηψης χειρουργικού τομέα σε ιδιωτική κλινική και παράλληλα κάνει το μεταπτυχιακό του στην Αλγολογία. Ως φωτογράφος υπογράφει με το ψευδώνυμο Mod Phototoxic.

Μοναδικές φωτογραφίες: Το ταξίδι στο Μαρόκο ενός Έλληνα ερασιτέχνη φωτογράφου - Εικόνα 6

Μοναδικές φωτογραφίες: Το ταξίδι στο Μαρόκο ενός Έλληνα ερασιτέχνη φωτογράφου - Εικόνα 7 Μοναδικές φωτογραφίες: Το ταξίδι στο Μαρόκο ενός Έλληνα ερασιτέχνη φωτογράφου - Εικόνα 8 Μοναδικές φωτογραφίες: Το ταξίδι στο Μαρόκο ενός Έλληνα ερασιτέχνη φωτογράφου - Εικόνα 9 Μοναδικές φωτογραφίες: Το ταξίδι στο Μαρόκο ενός Έλληνα ερασιτέχνη φωτογράφου - Εικόνα 10

Μοναδικές φωτογραφίες: Το ταξίδι στο Μαρόκο ενός Έλληνα ερασιτέχνη φωτογράφου - Εικόνα 11 Μοναδικές φωτογραφίες: Το ταξίδι στο Μαρόκο ενός Έλληνα ερασιτέχνη φωτογράφου - Εικόνα 12 Μοναδικές φωτογραφίες: Το ταξίδι στο Μαρόκο ενός Έλληνα ερασιτέχνη φωτογράφου - Εικόνα 13 Μοναδικές φωτογραφίες: Το ταξίδι στο Μαρόκο ενός Έλληνα ερασιτέχνη φωτογράφου - Εικόνα 14 Μοναδικές φωτογραφίες: Το ταξίδι στο Μαρόκο ενός Έλληνα ερασιτέχνη φωτογράφου - Εικόνα 15

Μοναδικές φωτογραφίες: Το ταξίδι στο Μαρόκο ενός Έλληνα ερασιτέχνη φωτογράφου - Εικόνα 16 Μοναδικές φωτογραφίες: Το ταξίδι στο Μαρόκο ενός Έλληνα ερασιτέχνη φωτογράφου - Εικόνα 17 Μοναδικές φωτογραφίες: Το ταξίδι στο Μαρόκο ενός Έλληνα ερασιτέχνη φωτογράφου - Εικόνα 18

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ