10 παράξενοι αλλά αποτελεσματικοί τρόποι για να παραμείνετε υγιείς ενώ εργάζεστε

Οι άνθρωποι περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους στον χώρο εργασίας τους και το μεγαλύτερο διάστημα είναι καθισμένοι. Η συνεχής καθιστική στάση για πολλές ώρες, μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την υγεία. Παρόλο που ίσως δεν είναι δυνατό να έχετε έναν ενεργό τρόπο ζωής κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ορισμένες

αλλαγές στο χώρο εργασίας μπορούν σίγουρα να τον κάνουν πολύ πιο υγιεινό.

Παρακάτω θα δείτε μερικά καινοτόμα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, και θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε ότι ο χώρος εργασίας σας είναι υγιεινός και παρουσιάζει ενδιαφέρον.

#10 Γραφείο σε όρθια θέση10 παράξενοι αλλά αποτελεσματικοί τρόποι για να παραμείνετε υγιείς ενώ εργάζεστε - Εικόνα 1

 Συνήθως περνάτε την ημέρα καθιστοί στη δουλειά. Ωστόσο, μπορείτε να εργαστείτε και σε όρθια θέση. Αυτή η στάση δεν μειώνει μόνο τις πιθανότητες εμφάνισης παχυσαρκίας, αλλά επίσης βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

#9 Γραφείο-ποδήλατο10 παράξενοι αλλά αποτελεσματικοί τρόποι για να παραμείνετε υγιείς ενώ εργάζεστε - Εικόνα 2

Αν θεωρείτε βαρετό το να είστε μονίμως καθιστοί ή όρθιοι, μια εφικτή εναλλακτική λύση είναι το γραφείο-ποδήλατο. Θα μπορείτε να κάνετε πεντάλ τις στιγμές που θέλετε ενισχύοντας την υγεία σας, ενώ ταυτόχρονα κάθεστε. Ένα ακόμη πλεονέκτημα, είναι πως μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι ή να το πάρετε στο γραφείο.

#8 Χώρος εργασίας με ρόδα για χάμστερ10 παράξενοι αλλά αποτελεσματικοί τρόποι για να παραμείνετε υγιείς ενώ εργάζεστε - Εικόνα 3

Τα χάμστερ νιώθουν χαρά χρησιμοποιώντας αυτή τη ρόδα. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτές τις ρόδες κάνουν αρκετό καλό στην υγεία τους, μιας και οι ειδικοί συμφωνούν πως το περπάτημα είναι καλύτερο από το να στέκεστε απλά.

#7 Καρέκλα-μπάλα γυμναστικής10 παράξενοι αλλά αποτελεσματικοί τρόποι για να παραμείνετε υγιείς ενώ εργάζεστε - Εικόνα 4

© amazon

Οι μπάλες αυτές συνιστώνται ιδιαίτερα στα γραφεία, καθώς βοηθούν στην ενεργή συμμετοχή των μυών της κοιλιάς και της πλάτης. Επιπλέον, σας επιτρέπουν να έχετε την κατάλληλη στάση σώματος και μειώνουν τις πιθανότητες πόνου της μέσης.

#6 Βοηθητικές καρέκλες όρθιας στάσης10 παράξενοι αλλά αποτελεσματικοί τρόποι για να παραμείνετε υγιείς ενώ εργάζεστε - Εικόνα 5

© focal upright

Ενώ αυτή η φορητή καρέκλα μπορεί να μοιάζει παράξενη, σας επιτρέπει να συνδυάζετε την άνεση του καθίσματος και τα οφέλη του να είστε όρθιοι.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ