10 πράγματα που σας συμβαίνουν αν κάθεστε για 8 ώρες κάθε μέρα

Η έλλειψη κίνησης μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας. Το σώμα ερμηνεύει τη σταθερή καθιστική στάση ως ξεκούραση, ακόμη και αν η πνευματική σας δραστηριότητα βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Επομένως, αν έχετε μείνει καθιστοί όλη την ημέρα, το σώμα αποφασίζει ότι δεν χρειάζεστε χρόνο για ύπνο και χαλάρωση. Η τακτική άσκηση σας βοηθά να απαλλαγείτε από την αϋπνία και να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας.

#10 Προβλήματα απόδοσης10 πράγματα που σας συμβαίνουν αν κάθεστε για 8 ώρες κάθε μέρα - Εικόνα 11

© depositphotos   © depositphotos

Τα άτομα με ανενεργό τρόπο ζωής είναι πιθανότερο να υποφέρουν από στυτiκή δυσλειτουργία, προβλήματα προστάτη και ορμονική ανισορροπία.

Όταν ένας άνδρας ξοδεύει πολλές ώρες καθισμένος, η κυκλοφορία του αίματος στη μικρή λεκάνη επιβραδύνεται και μπορεί τελικά να οδηγήσει σε φλεγμονή και ανάπτυξη πιο σοβαρών ασθενειών.

Με την έλλειψη κίνησης, τα αποθέματα λίπους γίνονται μεγαλύτερα, πολλές φορές προκαλώντας ορμονική ανισορροπία. Η γυναικεία ορμόνη, το οιστρογόνο, παράγεται σε λιπώδεις ιστούς, γεγονός που εξηγεί γιατί οι άνδρες ίσως αναπτύξουν κοιλιές που είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφορτωθούν.

Τι μπορείτε να κάνετε

Ορισμένες εταιρείες προσπαθούν να παρακινήσουν τους εργαζομένους τους να είναι πιο δραστήριοι. Τοποθετούν ψυγεία και μηχανήματα νερού μακριά από τα γραφεία, εγκαθιστούν ποδοσφαιράκι ή πινγκ-πονγκ και διοργανώνουν συναντήσεις και εκπαιδευτικές συνεδρίες σε μέρη όπου οι εργαζόμενοι πρέπει να μετακινηθούν.

Επίσης, οι επιστήμονες και οι γιατροί παραθέτουν τις ακόλουθες συστάσεις:

-Κάντε μακρύτερους περιπάτους πιο συχνά.

-Μην μένετε καθισμένοι όταν χρησιμοποιείτε τη δημόσια συγκοινωνία.

-Περπατήστε ως το γραφείο του συναδέλφου σας αντί να του τηλεφωνήσετε.

-Μείνετε όρθιοι πιο συχνά.

-Κάντε μια βόλτα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας διαλείμματος ή φάτε έξω.

-Χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί του ανελκυστήρα.

-Κάντε σύντομα διαλείμματα από την εργασία σας για να τεντωθείτε.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ