Οι στιλίστες προτείνουν 9 κανόνες για να διατηρούμε τα μαλλιά μας καθαρά και ογκώδη

Όσο πιο συχνά λούζετε τα μαλλιά σας, τόσο γρηγορότερα γίνονται λιπαρά. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις συμβουλές της Kim Kardashian και να λούζετε τα μαλλιά σας μία φορά κάθε 5 μέρες, «Ξεκινάμε με ένα κρεπαρισμένο χτένισμα την πρώτη μέρα.

Τη δεύτερη ημέρα, η στυλίστρια μου δημιουργεί ένα είδος ανέμελου χτενίσματος. Την τρίτη ημέρα, ισιώνει τα μαλλιά μου. Την τέταρτη ημέρα, τα μαλλιά μου πιάνονται πίσω σε μια αλογοουρά και την πέμπτη μέρα τα λούζω. «Αλλά οι στυλίστες έχουν άλλα κόλπα και μυστικά.

Εμείς συγκεντρώσαμε 9 συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα μαλλιά σας φρέσκα και ογκώδη. Υπάρχει ένα μπόνους στο τέλος του άρθρου που εξηγεί πώς να μάθετε το βαθμό καταστροφής της τρίχας.

Εφαρμόστε το σαμπουάν σαν επαγγελματίας.

Οι στιλίστες προτείνουν 9 κανόνες για να διατηρούμε τα μαλλιά μας καθαρά και ογκώδη - Εικόνα 2

1. Η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι ανεκτή για εσάς. Σταθείτε στο ντους για ένα λεπτό και βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι ήδη υγρά.

2. Βάλτε λίγο σαμπουάν (μέγεθος ενός μεγάλου νομίσματος) στα χέρια σας και τρίψτε τα μαζί. Εφαρμόστε το σαμπουάν στο κεφάλι σας με κυκλική κίνηση, μετακινούμενοι από την κορυφή του κεφαλιού σας προς τα κάτω.

3. Το ξέπλυμα απαιτεί περισσότερο χρόνο από την εφαρμογή. Οι στιλίστες συνιστούν το ξέβγαλμα του σαμπουάν για 5 λεπτά.

4. Συνιστάται επίσης να ξεπλύνετε τα μαλλιά με κρύο νερό στο τέλος. Αυτό θα οδηγήσει στην ενίσχυση των τριχών  και τα μαλλιά σας θα είναι σε θέση να διατηρούν περισσότερη υγρασία και να φαίνονται πιο λαμπερά.

Σχεδιασμός χτενισμάτων

Οι στιλίστες προτείνουν 9 κανόνες για να διατηρούμε τα μαλλιά μας καθαρά και ογκώδη - Εικόνα 3

Ο καθημερινός προγραμματισμός χτενίσματος μας επιτρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας λιγότερο συχνά και να φαίνονται καταπληκτικά κάθε μέρα.

Βάλσαμο με βότανα

Οι στιλίστες προτείνουν 9 κανόνες για να διατηρούμε τα μαλλιά μας καθαρά και ογκώδη - Εικόνα 4

Οι λοσιόν που αποτελούνται από βότανα καταπολεμούν καλά τα λιπαρά μαλλιά. Επίσης, ελέγχουν την εργασία των σμηγματογόνων αδένων, καταπραΰνουν το δέρμα και θεραπεύουν τις φλεγμονές. Θα χρειαστείτε 4 κουταλιές σούπας ξηρού φασκόμηλου για 1 λίτρο νερού. Η λοσιόν μπορεί να παρασκευαστεί όπως το συνηθισμένο τσάι. Όταν το βάμμα έχει κρυώσει, ξεπλύνετε τα καθαρά μαλλιά σας με αυτό (τότε θα πρέπει να ξεπλύνετε τα μαλλιά με δροσερό καθαρό νερό.)

Πρόγραμμα λουσίματος

Οι στιλίστες προτείνουν 9 κανόνες για να διατηρούμε τα μαλλιά μας καθαρά και ογκώδη - Εικόνα 5

Εάν πλένετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, θα πρέπει να αλλάξετε αυτή τη συνήθεια σιγά σιγά ώστε να αποκαταστήσετε την ισορροπία του δέρματος μετά από το καθημερινό λούσιμο.

Χρησιμοποιήστε ξηρό σαμπουάν πριν από την γυμναστική

Οι στιλίστες προτείνουν 9 κανόνες για να διατηρούμε τα μαλλιά μας καθαρά και ογκώδη - Εικόνα 6

Είναι μάλλον άχρηστο να χρησιμοποιείτε ξηρό σαμπουάν μετά από μια προπόνηση: τα μαλλιά γίνονται τόσο λιπαρά ώστε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με αυτό. Καλύτερα να εφαρμόζετε το ξηρό σαμπουάν πριν από τις ασκήσεις, ώστε να απορροφά όλο τον ιδρώτα κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ