Το πρώτο σοκολατένιο burger μένει στη Θεσσαλονίκη

Η πόλη που ανά γωνία βρίσκεις και κάτι σε φαγάδικο, είναι ξακουστή για την κουζίνα της, δικαίως. Τώρα, πρωτοπορεί και με κάτι που ξεπερνάει κάθε φαντασία λιχούδηδων και μη.

To ChocoBurger είναι το πρώτο γλυκό burger από donut.

Το πρώτο σοκολατένιο burger μένει στη Θεσσαλονίκη - Εικόνα 1

Για την ακρίβεια είναι ένα χειροποίητο, αφράτο, κομμένο στη μέση, donut που περιέχει ένα επίσης χειροποίητο «μπιφτέκι» σοκολάτας από κακάο, μπισκότα, γάλα κα. Συνήθως σερβίρεται με κρέμα βανίλια και μαρμελάδα φράουλα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Jerry’s Foodtruck και εμπνευστή του Γιάννη Χρηστίδη, συχνά ο κόσμος το ζητάει με προσθήκη πραλίνας μπουένο ή λευκής σοκολάτας. Όσο για το μπιφτέκι σοκολάτας, πριν τοποθετηθεί μέσα στο donut, «βουτάει» μέσα σε τρούφα, μπισκότο τριμμένο, αμύγδαλα, ινδοκάρυδο ή ακόμη και oreo, ανάλογα με τις «ορέξεις» του κάθε πελάτη.

Το πρώτο σοκολατένιο burger μένει στη Θεσσαλονίκη - Εικόνα 2

Η απόλυτη customized θεσσαλονικιώτικη αμερικανιά στο μεταξύ, έχει τεράστια ζήτηση κυρίως για τρεις λόγους. Είναι πρωτότυπη, πεντανόστιμη και παραδόξως οικονομική. «Η αγορά είναι περίεργη, αλλά όχι με το ποιοτικό φαγητό που έχει φυσιολογική τιμή.

Το πρώτο σοκολατένιο burger μένει στη Θεσσαλονίκη - Εικόνα 3

Οι πελάτες και ειδικά η νεολαία δεν έχουν κανένα πρόβλημα, αρκεί ό,τι πληρώσουν να είναι αυτό που περιμένουν, ίσως και καλύτερο. Το Jerry’s Foodtruck είναι μία κατηγορία από μόνο του, με τις παραμετροποιήσεις που έχει κάνει, όπως και με τις θεσσαλονικιώτικες προσθήκες και προσαρμογές -τις αντίστοιχες ετοιμάζουμε σε Αθήνα και Κύπρο-, δεν υπάρχει άμεσος ανταγωνισμός, αλλά χώρος για εμάς», επισημαίνει ο Γιάννης Χρηστίδης.

Το πρώτο σοκολατένιο burger μένει στη Θεσσαλονίκη - Εικόνα 4

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το μαγαζί που πριν λίγες ήμερες γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια, πρόσφατα έκανε μία αναγνωριστική επίσκεψη στην Αθήνα μέσω του Thessaloniki Food Festival στην Πλατεία Κοτζιά.

Το πρώτο σοκολατένιο burger μένει στη Θεσσαλονίκη - Εικόνα 5

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ