10 συνταρακτικές θεωρίες που δείχνουν την άλλη πλευρά της ιστορίας

Ο κόσμος μοιράζεται γενικά αποδεκτές απόψεις για κάθε γνωστό ιστορικό γεγονός. Όμως υπάρχει μια πιθανότητα κάποιες από αυτές τις απόψεις να μας επιβλήθηκαν από τους ισχυρούς, ίσως για το δικό τους κέρδος.

Στη λίστα που ακολουθεί, θα δείτε μερικές εναλλακτικές θεωρίες μερικών ιστορικών γεγονότων, από μία άλλη οπτική.

Το εναλλακτικό δεν σημαίνει πάντα και σωστό και δεν αναγνωρίζεται επίσημα.

Ωστόσο, πολύ θα θέλαμε η τελευταία θεωρία να είναι και η σωστή!

Εναλλακτικές θεωρίες για τη βύθιση του Τιτανικού

10 συνταρακτικές θεωρίες που δείχνουν την άλλη πλευρά της ιστορίας - Εικόνα 1

© wikipedia

Η 1η εκδοχή, θέλει το πλοίο αυτό να μην είναι ο Τιτανικός, αλλά το όμοιό του «Ολύμπικ». Το Ολύμπικ κατασκευάστηκε ένα χρόνο νωρίτερα και καταστράφηκε κατά λάθος, χωρίς κάποια ασφάλεια να καλύπτει τα έξοδα. Για να πληρώσουν τις ζημιές, η Γουάιτ Σταρ Λάιν σκαρφίστηκε την ιδέα του αιώνα: αποφάσισε να ανταλλάξει κρυφά τα πλοία πριν σαλπάρει ο Τιτανικός.

Ήθελε να στείλει το παλιό και κατεστραμμένο Ολύμπικ αντί του ολοκαίνουριου Τιτανικού, να συμβεί το δήθεν ατύχημα, να μεταφέρουν τους επιβάτες με ασφάλεια σε άλλα πλοία και να πάρουν εύκολα τα χρήματα της αποζημίωσης. Όμως η σκληρή πραγματικότητα έδειξε ότι το γέρικο πλοίο βυθίστηκε νωρίτερα και τα κοντινά πλοία δεν βρίσκονταν αρκετά κοντά για να σώσουν τους επιβάτες.

10 συνταρακτικές θεωρίες που δείχνουν την άλλη πλευρά της ιστορίας - Εικόνα 2

© depositphotos

Η 2η εκδοχή, θέλει τον Τιτανικό να υπέστη πυρκαγιά πριν καν την αναχώρησή του. Επαρκείς ενδείξεις μπορούν να εντοπιστούν σε παλιές φωτογραφίες, την ημέρα της αναχώρησης. Οι πλευρές των δεξαμενών άνθρακα είχαν μεγάλα μαύρα σημάδια πάνω τους, που μπορεί να υποδηλώνουν φωτιά στο εσωτερικό. Ο Τζον Ντίλεϊ, ο πυροσβέστης του πλοίου, είπε σε συνέντευξη ότι υπήρχε μια φωτιά που έκαιγε για 5 μέρες στη δεξαμενή 6. Αυτή η ιστορία δεν βγήκε προς τα έξω, για να μην καταστρέψει τη φήμη της εταιρίας. Μετά τη φωτιά, ο καυτός εξωτερικός σκελετός του πλοίου, δεν μπόρεσε να αντέξει το χτύπημα του παγόβουνου.

10 συνταρακτικές θεωρίες που δείχνουν την άλλη πλευρά της ιστορίας - Εικόνα 3

© 20th Century Fox   © depositphotos

Σύμφωνα με την πιο δελεαστική εκδοχή, η «Άτυχη Μούμια«, ένα διάσημο τεχνούργημα της Αρχαίας Αιγύπτου από το Βρετανικό Μουσείο, ήταν μέρος των αποσκευών του λόρδου Κάντερβαϊλ. Είναι κυρίως γνωστό για την ατυχία που έφερε στον συλλέκτη, αλλά και τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του. Μετά την τραγωδία του Τιτανικού, οι εφημερίδες έγραψαν ότι η Άτυχη Μούμια ήταν ιέρεια του Ρα. Στο εσωτερικό της μούμιας, έγραφε: «Άφησε τη λήθη και κατάκτησε όσους μπαίνουν στο δρόμο σου, με ένα αιχμηρό βλέμμα«.

Νέες ανακαλύψεις στην Αίγυπτο

10 συνταρακτικές θεωρίες που δείχνουν την άλλη πλευρά της ιστορίας - Εικόνα 4

© wikipedia

Οι επιστήμονες ακόμα διαφωνούν για τη χρονιά που χτίστηκαν οι πυραμίδες της Αιγύπτου, οι παλιότερες μνημειακές δομές του κόσμου. Ακούγεται αστείο, αλλά η χρονική διαφορά ξεκινά από μερικούς αιώνες και φτάνει μέχρι τα 1.000 χρόνια!

Για παράδειγμα, η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας πιστεύεται ότι χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φαραώ Χάφρε, το 25 π.Χ. Ωστόσο, το 1857, το Στέφανο της Αποκαλύψεως ανακαλύφθηκε στη Γκίζα. Σύμφωνα με τη μετάφραση του κειμένου του, ο Φαραώ Χάφρε διέταξε να αποκατασταθεί απλώς η Σφίγγα και να μην χτιστεί μια καινούρια. Άρα μάλλον μιλάμε για ένα μνημείο ακόμη μεγαλύτερο ηλικιακά από ό,τι πιστεύαμε.

10 συνταρακτικές θεωρίες που δείχνουν την άλλη πλευρά της ιστορίας - Εικόνα 5

© depositphotos

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ