Δήμαρχος Μάνδρας: Ακόμα περιμένω να ξεκινήσουν τα έργα από την Περιφέρεια [βίντεο]

Τίποτα δεν έχει αλλάξει στη Μάνδρα από τις φονικές πλημμύρες του Νοεμβρίου, όταν έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι. Τα μεγάλα έργα που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια ακόμα περιμένουν έγκριση και έχουν βαλτώσει στη γραφειοκρατία.

«Κάθε εβδομάδα ρωτούσα τι γίνεται με τα έργα, αλλά απάντηση δεν έπαιρνα», λέει στο iefimerida η δήμαρχος Μάνδρας Γιάννα Κριεκούκη.

«Χθες το βράδυ ως αργά, έγιναν αρκετοί απεγκλωβισμοί και περίπου 25 αντλήσεις υδάτων από υπόγεια», ωστόσο, όπως τονίζει η δήμαρχος Μάνδρας, παρότι υπήρξε ενημέρωση για κακοκαιρία, ο δήμος δεν ήταν σε επιφυλακή, γιατί «δεν μπορείς να κανείς κάτι σε αυτό το φαινόμενο. Ενώ ξαφνικά έβρεχε στην πόλη, ήρθε αυτό το τσουνάμι πάλι με ορμητικότητα όπως το είδατε και στις εικόνες. Είναι μια απρόβλεπτη κατάσταση. Πάλι “κατέβηκε” το βουνό».

Αναφερόμενη στα έργα που επρόκειτο να κάνει η Περιφέρεια για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων τόσο στη Μανδρα όσο και στις γύρω περιοχές που πλήττονται από τους χειμάρρους που κατεβαίνουν σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση, τόνισε πως «περιμένουμε να ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας, τα οποία προετοιμάζονται όλο αυτό το διάστημα -δηλαδή από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η Μάνδρα θρήνησε 24 άτομα- τα οποία όμως δεν έχουν ξεκινήσει λόγω διαδικασιών. Κάθε εβδομάδα ρωτούσα για την πρόοδο των έργων. Τα δύο μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν είναι η παλαιά εθνική οδός και η εκτροπή του ρέματος της Αγίας Αικατερίνης. Είναι τα δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που θα προστατεύσουν την πόλη».

«Ζήτησα από χθες και θα έρθουν σήμερα συνεργεία μηχανικών από το υπουργείο, δηλαδή κινούνται οι ίδιες διαδικασίες αυτοψιών για να γίνει καταγραφή των ζημιών από τη χθεσινή καταστροφή», συμπληρώνει.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ