Η Ιταλία διώχνει όλους τους Ρομά χωρίς άδεια και κάνει απογραφή

Την πρόθεσή του να προβεί σε απογραφή των Ρομά που ζουν στην Ιταλία, έκανε γνωστή ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κόντε, ο Ματτέο Σαλβίνι.

Ο γραμματέας της Λέγκα ζήτησε από τους συνεργάτες στο υπουργείο του, να του ετοιμάσουν «φάκελο για τους Ρομά», προκειμένου «να εξακριβωθεί πόσοι είναι σε ολόκληρη την Ιταλία».

Η Ιταλία διώχνει όλους τους Ρομά χωρίς άδεια και κάνει απογραφή - Εικόνα 2

Πρόκειται ουσιαστικά για μια απογραφή, που κατά τον επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, θα οδηγήσει σε συγκεκριμένη λήψη πρωτοβουλιών. «Οι αλλοδαποί χωρίς άδεια παραμονής θα πρέπει να απελαθούν με διακρατικές συμφωνίες. Δυστυχώς, όμως, τους ιταλούς Ρομά πρέπει να τους κρατήσουμε εδώ», κατέληξε ο Ματέο Σαλβίνι.

Οι ιταλικές ενώσεις των Ρομά και Σίντι απάντησαν στον υπουργό Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι πως η νομοθεσία της χώρας απαγορεύει τη διεξαγωγή απογραφής βάσει της εθνότητας.

Η Ιταλία διώχνει όλους τους Ρομά χωρίς άδεια και κάνει απογραφή - Εικόνα 4

«Υπάρχουν ήδη στοιχεία για το ποίος ζει σε επίσημους και μη χώρους διαμονής και οι λίγοι Ρομά χωρίς άδεια παραμονής δεν διαθέτουν υπηκοότητα, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να απελαθούν», συμπληρώνουν οι οργανώσεις.

Στην απάντηση αυτή στον γραμματέα της Λέγκα και υπουργό Εσωτερικών, υπενθυμίζεται πως «πολλοί Ιταλοί Ρομά βρίσκονται στην χώρα εδώ και πάνω από πενήντα χρόνια, και άρα, είναι πιο Ιταλοί από πολλούς άλλους πολίτες».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ