Κάθειρξη 10 ετών στη μάνα που σκότωσε τον δολοφόνο του γιου της -«Αδειασα όλο το πιστόλι γιατί ήθελα να πεθάνει»

Ποινή φυλάκισης 10 ετών, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του μειωμένου καταλογισμού και του προτέρου εντίμου βίου, επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στη Ρομά που σκότωσε τον δολοφόνο του γιου της έξω από το γραφείο του ανακριτή το 2012.

Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 4-3, με τη γυναίκα να οδηγείται στη φυλακή, καθώς κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. «Ήξερε τι έκανε., αλλά είχε μειωμένο καταλογισμό» είπε ο εισαγγελέας της έδρας, με το δικαστήριο να ακολουθεί την πρότασή του.

Η κατηγορούμενη στην απολογία της, ζήτησε συγγνώμη αλλά δεν δίστασε να πει ότι λυτρώθηκε όταν πυροβόλησε  το θύμα αδειάζοντας επάνω του όλο τη γεμιστήρα.

«Εκείνη τη μέρα άλλαξα λίγο την εμφάνιση μου για να μην με καταλάβουν οι συγγενείς του. Τον είδα να μπαίνει στην Ευελπίδων και ακολούθησα και πήγα στο κτήριο 9. Φοβόμουν ότι θα τον αφήσουν ελεύθερο. Άδειασα όλες τις σφαίρες από το πιστόλι γιατί ήθελα να πεθάνει. Όταν πυροβόλησα περίμενα να με σκοτώσουν οι αστυνομικοί.   Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι ότι σκότωσαν το γιο μου στην αγκαλιά μου και φώναζε μανούλα. Και κράταγε την κοιλιά του. Όταν  πήγα στο ΚΑΤ άνοιξε την πόρτα και το είδα και ήταν ανοιγμένος σαν αρνί. Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει  ότι πέθανε, ορκίζομαι στο θεό. Το παιδί αυτό ήταν ο έρωτας μου, η ανάσα μου, η ο πνοή μου, μού άφησε τρία παιδιά, εγγόνια. Έχουν περάσει 6 χρόνια από τότε αλλά για μένα είναι 6 δευτερόλεπτα. Ήθελα να αυτοκτονήσω» είπε η μητέρα.

Σύμφωνα με την Διευθύντρια του 6ου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, κατηγορούμενη πάσχει από σχιζοσυναισθηματική ψύχωση. «Λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθείται ψυχιατρικά. Αν ξαναφυλακιστεί, μπορεί να υποτροπιάσει. Το να ζει με την οικογένειά της είναι ο τρόπος για να ανταπεξέρχεται στην ασθένεια της. Όταν ακολουθούνται αυτοί οι όροι, παύει η επικινδυνότητα. 

Η κατηγορούμενη εισήλθε με κρίση με απώλεια συνείδησης. Η συμπεριφορά της ήταν παρανοϊκή. Ζητούσε να κοιμάται με γιο της, τον ζητούσε συνέχεια, έψαχνε να τον βρει. Πήρε παρά πολύ χρόνο για να συνέλθει. Μετά από πολύ καιρό έλαβε την πρώτη θεραπευτική άδεια για να πάει στο μνήμα του γιου της. Έλεγε στην θεραπεύτριά της ότι ο γιος της είναι η ψυχή και αυτή τα χέρια του».

Την σκηνή της δολοφονίας περιέγραψε και ο αστυνομικός που ήταν παρών: «Την είδαμε, έβγαλε απότομα όπλο και πυροβόλησε αρκετές φορές. Μετά δεν πρόβαλε αντίσταση ,πέταξε το όπλο και είπε παραδίνομαι. Το όπλο ήταν άδειο. Η κατηγορούμενη ήταν ήρεμη αλλά με βλέμμα απλανές».

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ