Η μαμά μου είναι ομοφυλόφιλη και με πήρε μαζί της, στο Gay Pride . Την αγαπώ, όπως κι αν είναι

Πριν από δύο χρόνια ανακάλυψα ότι η μητέρα μου είναι ομοφυλόφιλη. Αρχικά σοκαρίστηκα. Φοβήθηκα μιας και με τον πατέρα μου είχαν χωρίσει πολύ πρόσφατα και δεν ήξερα αν η αιτία ήταν αυτή ή κάποια άλλη. Επίσης ανησυχούσα γιατί ήταν μια κατάσταση τελείως καινούργια. Πώς να τη διαχειριστώ;

Μέχρι τότε δεν καταλάβαινα τί ακριβώς σημαίνει λeσβία, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια, έχω δει τον κόσμο τελείως αλλιώς.

Η μαμά μου πρίν λίγες μέρες, με πήρε μαζί της στο Gay Pride. Αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι κοιτάζω γύρω μου και βλέπω όλους αυτούς τους ανθρώπους τόσο ευτυχισμένους. Αγαπούν τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Αν δεν ήξερα ότι η μαμά μου ήταν ομοφυλόφιλη, πιθανότατα δεν θα το έβλεπα με αυτόν τον τρόπο.

Κανείς στο σχολείο μου, δεν δέχεται τους ομοφυλόφιλους ή οτιδήποτε σχετίζεται με αυτούς. Κάθε φορά που κάποιος μιλάει για εκείνους ή το Gay Pride λέει «Βλακείες, ηλιθιότητες, οι ομοφυλόφιλοι είναι ανώμαλοι» και άλλα τέτοια. Η κολλητή μου δηλώνει ότι τους μισεί. Είναι κρίμα κάποιοι άνθρωποι να αντιμετωπίζονται με τόσο μίσος και απέχθεια λόγω των επιλογών τους.

Πρόσφατα είπα σε κάποιον ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα που η μητέρα μου είναι ομοφυλόφιλη και μου είπε να πάω να κοιταχτώ γιατί δεν είμαι, λέει, καλά. Μου έκοψε και την καλημέρα από τότε.

Θέλω να πω σε όλους ότι έχω ομοφυλόφιλη μητέρα, αλλά είναι τα σχόλιά τους που με ενοχλούν και όχι εκείνη. Δεν μπορώ άλλο να βρίσκω κάθε φορά επιχειρήματα να αντικρούσω τις απόψεις τους. Υποφέρω τόσο από αυτά που ακούω σε σημείο να θέλω να κλειστώ στο δωμάτιό μου και να κλαίω όλη μέρα.

Τα περισσότερα από τα παιδιά στο σχολείο μου έχουν γνωρίσει τη μαμά μου και τη λατρεύουν! Αλλά έχω την αίσθηση ότι αν μάθουν την αλήθεια για εκείνη, θα αλλάξουν τελείως γνώμη. Δεν το καταλαβαίνω. Αφού την αγαπούν, γιατί να αλλάξουν γνώμη για εκείνη; Ο ίδιος άνθρωπος είναι, δεν αλλάζει.

Εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι να δουν κάποτε πόσο αγαπώ τη μαμά μου. Έχει περάσει πολλά. Η ομοφυλοφιλία της δεν κάνει την κατάσταση πιο εύκολη. Το αντίθετο μάλιστα. Δεν υπάρχει τίποτα που να θέλω να αλλάξω σε εκείνη. Με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Η φίλη της παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου και τις αγαπώ και τις δυο πολύ.

Γράφω αυτό το γράμμα επειδή πρέπει όλοι να μάθετε. Πρέπει να ανοίξετε τα μάτια σας και να δείτε. Αγαπάμε τους ανθρώπους για το ποιοι είναι, όχι για το τί κάνουν στη ζωή τους. Δεν λέω στο κρεβάτι τους. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι μόνο το κρεβάτι.

Ελίζα

singleparent.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ