«Μυστική» επίσκεψη του σεΐχη του Κατάρ στο Ναύπλιο -Εφτασε με την πολυτελή θαλαμηγό του [εικόνες]

Διακοπές στο Ναύπλιο κάνει ο πρωθυπουργός του Κατάρ και μέλος της βασιλικής οικογένειας της χώρας σεΐχης Χαμάντ Μπιν Τζάσιμ Μπιν Τζάμπρ αλ-Θάνι, μαζί με την οικογένειά του.

Ο σεΐχης έφτασε στην όμορφη πόλη με την πολυτελή θαλαμηγό Al Mirqab. 

Η επίσκεψή του κρατήθηκε μυστική, όπως επιθυμούσε, και γι’ αυτό το σκάφος έριξε άγκυρα στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου και όχι στο Ναύπλιο.

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis, η θαλαμηγός με όνομα Al Mirqab είναι ιδιοκτησίας της βασιλικής ηγεσίας του Κατάρ. Η θαλαμηγός, που έκανε το παρθενικό της ταξίδι το 2008, έχει μήκος 133 μέτρα και ταξιδεύει με 18.7 κόμβους, ενώ μπορεί να« πιάσει» και τους 20.3 κόμβους. 

Κατασκευάστηκε μετά από παραγγελία του σεΐχη Χαμάντ Μπιν Τζάσιμ Μπιν Τζάμπρ αλ-Θάνι και η πολυτέλειά της είναι αξεπέραστη. Διαθέτει δέκα σουίτες για τους καλεσμένους του Τζασίμ Αλ Θανί αλλά και δύο VIP σουίτες για τον ίδιο. Κάθε δωμάτιο διαθέτει σαλόνι, διπλή κρεβατοκάμαρα και μπάνιο, ενώ επάνω στην θαλαμηγό υπάρχει κινηματογράφος, εξωτερικά μπαρ και τζακούζι, εσωτερική πισίνα και χώρος προσγείωσης ελικοπτέρου. 

Το προσωπικό, που ικανοποιεί κάθε επιθυμία του σεΐχη, είναι 55 άτομα.

Το κόστος της θαλαμηγού εκτιμάται γύρω στα 300 εκατομμύρια. 

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ