Η Ολλανδία «εισάγει» εγκληματίες για να γεμίσει τις άδειες φυλακές της λόγω μείωσης της εγκληματικότητας στη χώρα

Η Ολλανδία πρέπει να κλείσει τέσσερις φυλακές λόγω της μείωσης της εγκληματικότητας – παρότι εισάγει κρατούμενους από άλλες χώρες στην προσπάθειά της να τις γεμίσει.

Η Ολλανδική κυβέρνηση εξετάζει το κλείσιμο των 4 φυλακών αφού τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι τώρα χαμηλότερα από αυτά του 1980.

Σήμερα, αναφέρονται μόλις 49 εγκλήματα για κάθε 1.000 πολίτες, σύμφωνα με το εθνικό γραφείο στατιστικών.

Η Ολλανδία «εισάγει» εγκληματίες για να γεμίσει τις άδειες φυλακές της λόγω μείωσης της εγκληματικότητας στη χώρα - Εικόνα 2

Είχε προγραμματιστεί το 2013 το κλείσιμο 19 φυλακών όμως προκάλεσε τόσο μεγάλο θυμό στους εργαζόμενους στις φυλακές, που η κυβέρνηση άρχισε να εισάγει κρατούμενους από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας και του Βελγίου, με την ελπίδα να διατηρήσει κάποιες ανοικτές.

Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad, ο υπουργό δικαιοσύνης Sander Dekker έχει αποφασίσει ποιες φυλακές θα κλείσει μετά το νέο κύμα περικοπών.

Η Ολλανδία «εισάγει» εγκληματίες για να γεμίσει τις άδειες φυλακές της λόγω μείωσης της εγκληματικότητας στη χώρα - Εικόνα 3

Οι φυλακές στο Zoetermeer, το Zeist, το Almere και το Zwaag είναι αυτές που θα κλείσουν, σύμφωνα με αναφορές.

Ωστόσο, οι φυλακές σε απομακρυσμένες ή αγροτικές περιοχές θα παραμείνουν ανοικτές λόγω του φόβου ότι το κλείσιμό τους θα ενισχύσει την τοπική ανεργία.

Ο Algemeen Dagblad ανέφερε ότι το ένα τρίτο των 13.500 κλινών των φυλακών της Ολλανδίας έμειναν κενές το 2017 με αποτέλεσμα να γίνουν αναπόφευκτες περικοπές.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ