Ορεστιάδα: Έφτιαξαν πλεξούδα με σκόρδα 612 μέτρων και έσπασαν το Ρεκόρ Γκίνες

Μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες κατέκτησε το βράδυ της Δευτέρας η Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, πλέκοντας τη μεγαλύτερη πλεξούδα σκόρδων παγκοσμίως, συνολικού μήκους 612 μέτρων και 70 εκατοστών, καταρρίπτοντας το υφιστάμενο ρεκόρ των 255 μέτρων που κατείχε η Ουγγαρία.

Ορεστιάδα: Έφτιαξαν πλεξούδα με σκόρδα 612 μέτρων και έσπασαν το Ρεκόρ Γκίνες - Εικόνα 1

Η Δήμητρα Αθανάσοβα Τζορίδου, κάτοικος Ν. Βύσσας, χρειάστηκε περίπου 16 ώρες και 20.000 σκόρδα, περισσότερους από δύο τόνους, για να σχηματιστεί η ενιαία πλεξούδα των 612 μέτρων και 70 εκατοστών.

Ορεστιάδα: Έφτιαξαν πλεξούδα με σκόρδα 612 μέτρων και έσπασαν το Ρεκόρ Γκίνες - Εικόνα 2

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολη εμπειρία. Ευτυχώς τα καταφέραμε. Τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Περάσαμε το Ρεκόρ Γκίνες και το προσπεράσαμε με αρκετά μέτρα», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του δύσκολου εγχειρήματος η κ. Τζορίδου, που αν και ήταν εκείνη που το έφερε εις πέρας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια και τη στήριξαν.

ΡΕΚΟΡ GUINNESS "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΕΞΟΥΔΑΣ ΣΚΟΡΔΩΝ"ΝΕΑΣ ΒΥΣΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.

Posted by Vassilis Mavridis on Tuesday, 19 June 2018

«Σήμερα γιορτάζει όλη η Βύσσα και πιστεύω ότι το αξίζει. Θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο, για την υποστήριξη. Τους φίλους μου, το σύλλογο, στην οικογένειά μου, το Επιμελητήριο Έβρου, το συνεταιρισμό σκορδοπαραγωγών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ορεστιάδα: Έφτιαξαν πλεξούδα με σκόρδα 612 μέτρων και έσπασαν το Ρεκόρ Γκίνες - Εικόνα 3

Το σκεπτικό διεκδίκησης μίας θέσης στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες παρουσίασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης.

«Η διοίκηση του Επιμελητηρίου αποφασίσαμε στο πλαίσιο της «Alexpo 2018» να προβάλλουμε ένα προϊόν του Νομού Έβρου και αυτό είναι ένα προϊόν που ξεχωρίζει στην περιοχή μας, το σκόρδο της Ν. Βύσσας. Απευθυνθήκαμε στον αγροτικό συνεταιρισμό παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας σκόρδου της Ν. Βύσσας και σε συνεργασία στείλαμε το έγγραφό μας στο Γκίνες. Είμαστε εδώ από τις 7 το πρωί τη Δευτέρα. Η προσπάθεια ήταν στα 300 μέτρα αλλά επειδή είχαμε αρκετά σκόρδα συνεχίσαμε μέχρι να τελειώσουν όλα», δήλωσε ο κ. Τοψίδης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «μ’ αυτή την προσπάθεια πλέον το σκόρδο της Ν. Βύσσας καταγράφεται παγκοσμίως και όλες οι μεγάλες αγορές θα μπορούν μέσω του διαδικτύου να το αναζητούν».

Εσείς τι λέτε να σταματήσει ; #agrosimvoulos #matiastomellon #WorldRecordGuinness

Posted by Αγροσύμβουλος on Tuesday, 19 June 2018

Ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας σκόρδου Ν. Βύσσας, Αναστάστιος Γιακμοκλίδης, που διέθεσε τις 20.000 σκόρδα, υπογράμμισε πως «στη Βύσσα παράγεται το 60-70% της ελληνικής παραγωγής σκόρδου ανά την Ελλάδα. Είναι ένα πολύ ποιοτικό προϊόν στο οποίο προσπαθούμε να δώσουμε ένα brand name».

Πάμε δυνατά για το σκόρδο Βύσσας #WorldRecordGuinness Ξεκίνησε η Διαδικασία Καταμέτρησης Πιστοποίησης Ρεκόρ

Posted by Αγροσύμβουλος on Tuesday, 19 June 2018

Τέλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Π.Ε. Έβρου, Πασχάλης Παπαδάκης, έκανε ειδική μνεία στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προϊόντος. «Πριν τρία χρόνια, και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ορεστιάδας, κάναμε ανάλυση και σύγκριση του σκόρδου Ν. Βύσσας με πέντε άλλα σκόρδα τόσο εγχώρια όσο και εξωτερικού. Διαπιστώθηκε ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του είναι τα καλύτερα, ενώ η ουσία αλλισίνη που βοηθάει σε πάρα πολλές ασθένειες, είναι πολύ περισσότερη σε ποσότητα και ποιότητα σ’ αυτό το σκόρδο, που θα έπρεπε ήδη να είναι Π.Ο.Π.»

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη #agrosimvoulos #matiastomelon Πετύχαμε σαν εταιρεία αυτό που μας ζητήθηκε από το Επιμελητήριο Έβρου και την alexpo

Posted by Αγροσύμβουλος on Tuesday, 19 June 2018

Σημειώνεται πως, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της έκθεσης «Alexpo 2018» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τα 20.000 σκόρδα, που αντιστοιχούν σε καλλιέργεια περίπου δύο στρεμμάτων, διενεμήθη στους πολυάριθμους επισκέπτες της έκθεσης, η αυλαία της οποίας έπεσε, χθες βράδυ, με την κατάκτηση της σημαντικής αυτής διάκρισης.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΒΥΣΣΑΣ ΣΤΟ #WorldRecordGuinness ΜΕ 612,70 μετρα! ΕΝΑ ΡΕΚΟΡ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ Dimitra Atanasova ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ !ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ Επιμελητήριο Έβρου ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ ΣΚΟΡΔΩΝ !

Posted by Φανή Μπαχαρίδου on Tuesday, 19 June 2018

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτό&βίντεο: evros-news.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ