Την Πέμπτη θα αποκατασταθεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ -Τι απαντά ο ΕΣΔΝΑ

Την Πέμπτη θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής υποστηρίζει ο ΕΣΔΝΑ. Δεν διευκρινίζει ωστόσο, πότε θα έχουν απομακρυνθεί οι περίπου 2.500 χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών που έχουν συσσωρευθεί στους δρόμους της Αττικής τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση του Συνδέσμου, με ανακοίνωση της ενημερώνει πως «η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής που ήδη έχει ξεκινήσει, θα έχει αποκατασταθεί πλήρως την Πέμπτη».

Σύμφωνα με τον ΕΣΔΝΑ  με «αποκλειστικό κριτήριο» την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων καθώς και την αποτελεσματική αποκατάσταση της ρηγμάτωσης, ο ΕΔΣΝΑ «έδρασε συστηματικά και αδιάλειπτα ώστε να λυθεί το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ Φυλής, που προκλήθηκε στις 9 και 10 Ιουνίου και επιδεινώθηκε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης».

Απορριματοφόρα στον ΧΥΤΑ Φυλής -Φωτογραφία: Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τέλος, η διοίκηση του ΕΣΔΝΑ δηλώνει ότι από την πρώτη στιγμή του συμβάντος υπήρξαν συντονισμένες ενέργειες Διοίκησης, εργαζομένων και εξωτερικών συνεργατών του ΕΔΣΝΑ ενώ ελήφθησαν έκτακτα μέτρα για την αποκατάσταση της ρηγμάτωσης στον χώρο, με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ