Πόσο διαφορετικές ήταν οι πόλεις της Ελλάδας τη δεκαετία του 50; Η απάντηση σε 30 σπάνιες φωτογραφίες

Μέσα από τον φωτογραφικό φακό ταξιδεύουμε στην Ελλάδα μιας άλλης εποχής. Μια Ελλάδα αγνώριστη κυριολεκτικά.. Με όμορφα κτίρια που δυστυχώς δεν υπάρχουν πια και με μια αθωότητα που συγκινεί.

Είναι χαρακτηριστικό το ότι αν δεν διαβάσεις την περιγραφή, θα δυσκολευτείς αρκετά να αναγνωρίσεις τις πόλεις των φωτογραφιών..

Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από την σελίδα στο Facebook Liza’s Photographic Archive of Greece – Φωτογραφικά άλμπουμ της Ελλάδας.

1. Αθήνα, το ΜΕΓΑΡΟ ΛΟΥΚΙΑΣ Λ. ΛΟΥΡΙΩΤΗ, ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ, Λεωφόρος Αμαλίας και Όθωνος, 1952, από το βιβλίο Η ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ Μ. ΜΥΛΩΝΑ, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ. Κατεδαφίστηκε το 1959.Πόσο διαφορετικές ήταν οι πόλεις της Ελλάδας τη δεκαετία του 50; Η απάντηση σε 30 σπάνιες φωτογραφίες - Εικόνα 1 2. Η γέφυρα των Τεμπών, φωτογραφία από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού, 1960’s.Πόσο διαφορετικές ήταν οι πόλεις της Ελλάδας τη δεκαετία του 50; Η απάντηση σε 30 σπάνιες φωτογραφίες - Εικόνα 23. Κρήτη, Ηράκλειο, στο λιμάνι, φωτογράφος Mr. RIWKIN, Stockholm, 1950’s.Πόσο διαφορετικές ήταν οι πόλεις της Ελλάδας τη δεκαετία του 50; Η απάντηση σε 30 σπάνιες φωτογραφίες - Εικόνα 34. Μύκονος, στο λιμάνι, φωτογράφος Mr. RIWKIN, Stockholm, 1950’s.Πόσο διαφορετικές ήταν οι πόλεις της Ελλάδας τη δεκαετία του 50; Η απάντηση σε 30 σπάνιες φωτογραφίες - Εικόνα 45. Αρκαδία, Ζάτουνα, η είσοδος του χωριού, 1968, φωτογράφος Φώτης Καζάζης.Πόσο διαφορετικές ήταν οι πόλεις της Ελλάδας τη δεκαετία του 50; Η απάντηση σε 30 σπάνιες φωτογραφίες - Εικόνα 5

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5 6

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ