7 προϊόντα ομορφιάς που οι δερματολόγοι βάζουν στη μαύρη λίστα

Έχουμε μάθει να εμπιστευόμαστε τα προϊόντα ομορφιάς που φέρουν τη σφραγίδα «εγκεκριμένα από δερματολόγους». Είναι αλήθεια ότι οι συστάσεις αυτών των ειδικευμένων ιατρών έχουν μια συγκεκριμένη επαγγελματική αξία και ταυτόχρονα οι γιατροί είναι και οι ίδιοι άνθρωποι που πρέπει να φροντίσουν το δέρμα τους.

Αναρωτιέστε ποτέ τι προτιμούν να χρησιμοποιούν και τι είναι ταμπού γι’ αυτούς;

Εμείς συντάξαμε μια λίστα με προϊόντα ομορφιάς που οι δερματολόγοι δεν χρησιμοποιούν ποτέ και δεν συνιστούν στους ασθενείς τους. Είναι εκπληκτικό να διαπιστώσετε ότι τα προϊόντα από αυτή τη λίστα φαίνονται αρκετά ακίνδυνα και πολλοί άνθρωποι πιθανόν να τα έχουν στην τσάντα τους ή στο ράφι του μπάνιου τους.

1. Λοσιόν χεριών και σώματος

7 προϊόντα ομορφιάς που οι δερματολόγοι έβαλαν στη μαύρη λίστα+++Π - Εικόνα 2

Οι δερματολόγοι χρησιμοποιούν συνήθως κρέμες οι οποίες είναι βαρύτερες και πιο πηκτές από τις λοσιόν. Οι κρέμες εισχωρούν στο δέρμα και παρέχουν ένα φράγμα που εμποδίζει την απώλεια υγρασίας από το δέρμα, ενώ οι λοσιόν δεν το κάνουν. Οι λοσιόν σώματος έχουν συνήθως υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό.

2. Μάσκες προσώπου από κάρβουνο

7 προϊόντα ομορφιάς που οι δερματολόγοι έβαλαν στη μαύρη λίστα+++Π - Εικόνα 3

Αυτό το δημοφιλές προϊόν έχει πολλούς αντιπάλους μεταξύ των δερματολόγων. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτά τα είδη μάσκας δεν είναι μόνο επώδυνα, αλλά και βλάπτουν τη δομή του δέρματος. Τα συστατικά αυτής της μάσκας είναι πολύ επιθετικά, αφαιρούν τα κύτταρα του δέρματος, τις λεπτές τρίχες και την λίπανση του δέρματος.

3. Σπρέι αντηλιακής προστασίας

7 προϊόντα ομορφιάς που οι δερματολόγοι έβαλαν στη μαύρη λίστα+++Π - Εικόνα 4

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το αντηλιακό σπρέι είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη. Αλλά προτιμούν τις κρέμες για προσωπική τους χρήση. Είναι αδύνατο να εφαρμόσετε ένα παχύ στρώμα με τον ψεκασμό. Εκτός αυτού, όταν ψεκάζεται, το προϊόν αυτό χάνει εν μέρει τα ενεργά στοιχεία του πριν φτάσει στο δέρμα. Οι δερματολόγοι πιστεύουν επίσης ότι τα αντηλιακά προϊόντα που περιέχουν οξείδιο του ψευδαργύρου είναι ευγενέστερα στο δέρμα και είναι πιο αποτελεσματικά.

4. Λάδι μαυρίσματος

7 προϊόντα ομορφιάς που οι δερματολόγοι έβαλαν στη μαύρη λίστα+++Π - Εικόνα 5

Τα λάδια μαυρίσματος επίσης δεν συστήνονται από τους δερματολόγους. Έχουν χαμηλή προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες και επιπλέον φράζουν τους πόρους που επιδεινώνουν την κατάσταση του δέρματος.

5. Κρέμα υδροκορτιζόνης

7 προϊόντα ομορφιάς που οι δερματολόγοι έβαλαν στη μαύρη λίστα+++Π - Εικόνα 6

Αυτή η κρέμα είναι ένα ισχυρό στεροειδές προϊόν. Υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται όταν ένα άτομο έχει σοβαρές δερματικές παθήσεις. Ωστόσο, κάποιοι προτιμούν να το χρησιμοποιούν σε ακμή χωρίς ιατρική συνταγή, κάτι που είναι πολύ κακό επειδή μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα, λέπτυνση του δέρματος, δερματίτιδα και στεροειδή ακμή, μετά από παρατεταμένη χρήση.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ