ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών για ακύρωση του διαγωνισμού για τις άδειες

Απέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, το Συμβούλιο της Επικρατείας τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών που ζητούσαν την ακύρωση του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών, αλλά και το ύψος του ποσού για την κάθε άδεια που φθάνει τα 35 εκατ. ευρώ.

Μετά από 3 και πλέον διασκέψεις, οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν τις αιτήσεις των καναλιών, οι υπεύθυνοι των οποίων ωστόσο μπορούν να επανέλθουν σε επόμενο στάδιο της όλης διαδικασίας, εάν έχουν αντιρρήσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Οκτώβριο του 2016 η Ολομέλεια του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον τότε σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, είχε ασχοληθεί και πάλι- για πρώτη τότε φορά- με το θέμα της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών. Τότε, η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί AΝΤ1, Αlpha, ΣΚΑΪ, STAR και ΜEGA, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και 120 εργαζόμενοι του MEGA.

Οι προσφεύγοντες υποστήριζαν ότι είναι παράνομος ο περιορισμός του αριθμού των αδειών σε 7, ενώ λόγοι ακυρότητας προβλήθηκαν και για το ύψος του τιμήματος.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ