Στην Πνύκα απόψε ο Μεγάλος Εσπερινός -Εκεί που έκανε τα κηρύγματά του ο Απ. Παύλος [εικόνες]

Πέτρου και Παύλου σήμερα και κάθε χρόνο τέτοια μέρα πλήθος πιστών κατακλύζει τον ιερό βράχο κάτω από την Ακρόπολη για να παρακολουθήσει από κοντά τον Μέγα Εσπερινό που πραγματοποιείται εκεί.

Το τελετουργικό είναι κατανυκτικό και ήδη έχουν στηθεί στο σημείο κάποια καθίσματα και το μεγάλο ξύλινο βάθρο όπου θα πραγματοποιηθεί η λειτουργία.

Συγκεκριμένα το απόγευμα στις 19.00 στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου, στην Πνύκα και σε ανάμνηση  του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, ετέρων Ιεραρχών και λοιπών κληρικών και μοναχών και του πιστού λαού.

Κατά τον Εσπερινό θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Με θρησκευτική λαμπρότητα γιορτάζει και εφέτος η Εκκλησία της Ελλάδος την ιερή μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ηδη από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών των Αθηνών, τελείται ο Όρθρος και η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Ομοίως θα εορτάσουν και οι κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, και κυρίως εκείνες εκ της περιοχής των οποίων διέβη και κήρυξε ο Απόστολος Παύλος, ο Ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ