Η Τροχαία πήρε 223 πινακίδες και 237 διπλώματα οδηγών που μιλούσαν στο κινητό μέσα σε μία μέρα

Η χρήση κινητού τηλεφώνου από οδηγούς ΙΧ, τους κοστίζει ακριβά, αφού πλέον η Τροχαία έχει αγριέψει, κόβει πρόστιμα και παίρνει πινακίδες και διπλώματα.

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκε την (Τετάρτη 13-6-2018) ειδική εξόρμηση, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, για τον εντοπισμό οδηγών οι οποίοι χρησιμοποιούν αντικανονικά το κινητό τους τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Συνολικά επιβεβαιώθηκαν 259 παραβάσεις σε οδηγούς που έκαναν αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

αφαιρέθηκαν:

223 πινακίδες κυκλοφορίας, 231 άδειες κυκλοφορίας 237 άδειες οδήγησης.

Υπενθυμίζεται στους οδηγούς πως η αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, συνιστά παράβαση που αποτελεί άμεση αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Μόνο με ανοιχτή ακρόαση ή bluetooth

Παρακαλούνται λοιπόν οι οδηγοί να αποφεύγουν τη χρησιμοποίηση του κινητού τους τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αν δε είναι απόλυτη ανάγκη να γίνει αυτή, τότε πρέπει η χρήση του κατά τη διάρκεια της οδήγησης να γίνεται μόνο όταν το κινητό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας (bluetooth) ή να σταθμεύουν το όχημά τους σε ασφαλές σημείο, ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος  τροχαίου ατυχήματος.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με στόχο τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ