15 πράγματα που θυμούνται όλα τα παιδιά που μεγάλωσαν τη δεκαετία του ‘90

Αναμνήσεις

Η ένδοξη γενιά των millennials. Μπορεί αυτήν την στιγμή οι περισσότεροι από εμάς να υποφέρουμε από υπερβολικό στρες και να θεωρούμε πολυτέλεια το να ξοδεύουμε λεφτά σε avocado, όμως ΠΑΝΑΘΕΜΑ είχαμε υπέροχη παιδική ηλικία. Ήμασταν εκεί για το internet. Ήμασταν εκεί για τα Pokémon.

Ήμασταν εκεί για το Χάρι Πότερ. Είδαμε τον κόσμο να αλλάζει από βιντεοκασέτα σε DVD και από DVD σε streaming και οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε κλείσει ακόμα τα τριάντα. Θα σέβεστε.

Αυτές είναι 15 από τις πιο περίεργες, αξέχαστες «μόδες» που κυριαρχούσαν σε σχολεία και παιδικές χαρές στα 00s (δηλαδή όσο τα παιδιά των 90s μεγάλωναν) και δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να βγουν τελείως από την μνήμη μας.

1. Tamagotchis

15 πράγματα που θυμούνται όλα τα παιδιά που μεγάλωσαν τη δεκαετία του ‘90 - Εικόνα 2

Σίγουρα κανένα ελληνόπουλο δεν τα αποκαλούσε Tamagotchi, όμως σχεδόν όλοι έχουμε σκοτώσει τουλάχιστον ένα τέτοιο επειδή δεν θυμόμασταν να το ταΐσουμε. Το θυμάμαι καλύτερα στην πιο εξελιγμένη εκδοχή του ως tamagotchi-πίκατσου, δηλαδή ένα πρώιμο Pokémon Go.

2. Aυτά τα συγκεκριμένα τσόκερ

15 πράγματα που θυμούνται όλα τα παιδιά που μεγάλωσαν τη δεκαετία του ‘90 - Εικόνα 4

Γιατί όλες θέλαμε να μοιάζουμε σαν μάγισσες; Ίσως. Ξεχείλωναν μετά από μία εβδομάδα και προσωπικά θυμάμαι την μαμά μου να τα χρησιμοποιεί για να πιάσει τα μαλλιά της. Προφανώς παράτησα το trend για πάντα μετά από αυτό, καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να το ξαναθεωρήσω cool.

3. Tα γιο γιο

15 πράγματα που θυμούνται όλα τα παιδιά που μεγάλωσαν τη δεκαετία του ‘90 - Εικόνα 5

Ή αλλιώς η Original Σχολική Μόδα. Tα γιο γιο επιστρέφουν στο προσκήνιο τουλάχιστον μία φορά την δεκαετία από τότε που εφευρέθηκε ο χρόνος σαν concept και γίνονται εξαιρετικά δημοφιλή μέχρι ένας έξυπνος να κοντέψει να βγάλει το μάτι του ή να κάνει καρούμπαλο στον συμμαθητή του και έτσι απαγορεύονται μέχρι οι δάσκαλοι να ξεπεράσουν και αυτό το ψυχικό τραύμα.

4. Τα άλμπουμ με τα αυτοκόλλητα

15 πράγματα που θυμούνται όλα τα παιδιά που μεγάλωσαν τη δεκαετία του ‘90 - Εικόνα 6

Δεν ξέρω για εσάς, πάντως τα κοpίτσια στην δική μου τάξη μπορούσαν να μετατραπούν σε πραγματικές μέγαιρες αν κάποιος απειλούσε την συλλογή τους με αυτοκόλλητα, κυρίως αν είχαν πάνω τον Tουίτι.

5. Κάρτες Pokémon

15 πράγματα που θυμούνται όλα τα παιδιά που μεγάλωσαν τη δεκαετία του ‘90 - Εικόνα 7

Κάποια στιγμή είχα κρύψει όσες κάρτες Pokemon είχα σε διαφορετικά σημεία του δωματίου για να μην τις βρίσκει ο αδερφός μου και τις κλέβει και τέλος πάντων προχθές βρήκα έναν Scyther στο συρτάρι μου.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ