Βρέθηκε μετά από 100 χρόνια θαυματουργή εικόνα της Παναγίας

Ελληνες
Θρησκεία

Ύστερα από σχεδόν έναν αιώνα που παρέμενε χαμένη, το θαύμα για την Εικόνα της Μητέρας του Θεού συνέβη και βρέθηκε στο Χάρκοβο.

Από την αρχαιότητα, το ιερό αντικείμενο του Chernigov βρισκόταν στην Εκκλησία της Γεννήσεως του Χριστού στο Borzna στην επαρχία Chernigov, όπου δοξάστηκε από αμέτρητα τα θαύματα θεραπείας και ίασης. Ο Άγιος Φιλάρετος αναφέρει πως η εικόνα εορτάζεται την 10η Παρασκευή του Πάσχα και πως πολλοί άνθρωποι συρρέουν από τα γύρω χωριά προκειμένου να τιμήσουν την ιερή εικόνα και να συμμετάσχουν στη Θεία Κοινωνία.

Βρέθηκε μετά από 100 χρόνια θαυματουργή εικόνα της Παναγίας - Εικόνα 2

Έπειτα από το κλείσιμο της Εκκλησίας της Γεννήσεως στις αρχές του 20ού αιώνα, η θαυματουργή εικόνα διατηρήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα από έναν ντόπιο πιστό, αν και χάθηκε για πολύ καιρό μετά την ανάπαυσή του.

Η ιερή εικόνα εντοπίστηκε πρόσφατα με θαυματουργό τρόπο από τον Αρχιμανδρίτη Νικοδήμο (Σίλκα) στο Χάρκοβο, που την γύρισε πίσω στην Επισκοπή

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η εικόνα τη στιγμή αυτή φυλάσσεται στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στη Νίζνι, όπου τελέστηκε χθες και θεία Λειτουργία από τον κλήρο της Επισκοπής, με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Νιζίν και Πριντουτσκ Κλήμη , πριν να γυρίσει πίσω στην ιστορική της θέση στο Μπορζνά.

Αφότου προσκύνησε την εικόνα ο Κλήμης προσευχήθηκε στην Άγια Θεοτόκο μπροστά από την εικόνα. Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Αρχιμανδρίτη Νικοδήμο σχετικά με τις προσπάθειές του να βρει τον χαμένο θησαυρό.

Η εικόνα θα παραμείνει στον καθεδρικό ναό του Nizhyn για σχεδόν ένα μήνα, όπου θα τελούνται αγρυπνίες και βέβαια μεγαλειώδες προσκύνημα προτού γυρίσει πίσω στην Borzna.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ